POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Supervärvningarna - Som inte blev av

Moutinho hann inte bli klar för Spurs

Nu är Silly Season över, men några av spelarna som det ryktades mest om blev inte klara för nya klubbar.

Efter en intensiv avslutning på Silly Season var det många affärer som gick i lås.

Trots det blev några av sillyns största snackisar inte av. Här är några av toppspelarna som det ryktats mest om.

Joao Mountinho, Porto: Ryktades länge vara på väg till Tottenham för att ersätta Luka Modric. Först såg mittfältaren ut att vara för dyr för Spurs, men när klubben fick igenom försäljningen av Rafael van der Vaart förändrades läget igen.

Trots det extra kapitalet - och trots att klubben fick en timme extra på sig, efter att de fått dispens av Fifa - lyckades inte Tottenham förhandla klart med Mountinho. Det som ska ha återstått var dennes personliga kontrakt. Övergången gick därför inte i lås, trots att klubbarna ska ha varit överens om en övergångssumma runt 245 miljoner kronor. En summa som gjort att övergången skulle blivit Tottenhams dyraste någonsin, om den hade gått igenom.

Fernando Llorente, Athletic Club: Var länge Juventus förstaval och förhandlingarna mellan klubbarna pågick länge. Att Llorente valde att inte förlänga sitt kontrakt med Athletic Club, från Bilbao, minskade inte direkt rykterna om att anfallaren skulle lämna.

Juventus bud var dock aldrig i närheten av Llorentes utköpsklausul på 317 miljoner kronor och affären gick inte i lås. Mot slutet av transferfönstret ryktades det även om att Llorente var på väg till Liverpool för att ersätta utlånade Andy Carroll, men ryktet blev aldrig mer än ett rykte och Llorente tillhör fortfarande Athletic.

Nani, Manchester United: Ryktet slog ned som en bomb i fotbollsvärlden. Ferguson hade nobbat Nanis krav i förhandlingarna av dennes nya kontrakt. Samtidigt hade Nani efter en sämre säsongsavslutning och en bedrövlig premiärmatch inte bara tappat sin startplats i United, han var inte ens med på bänken. Detta satte självfallet fart på flyttryktena.

Framförallt var det Zenit St. Petersburg som var nära. De lade ett bud på 270 miljoner kronor, en summa som United tidigare begärt för att sälja portugisen. Då var det fortfarande tre dagar kvar av transferfönstret, men efter det hände det ingenting. Klubbarna kom inte närmare varandra och Nani är kvar i United där han har kontrakt till 2014.

Kaká, Real Madrid: För några år sedan räknades brassen som en av världens bästa spelare. När han gick från Milan till Real Madrid år 2009 var det för den stora summan 65 miljoner euro.

Succén i Real har dock uteblivit och Kaká har haft svårt att ta en startplats de senaste åren. Under transferförnstret ryktades det om att Kaká skulle återvända till Milan, som fått in pengar efter försäljningarna av bland annat Zlatan och Thiago Silva. Några dagar innan transferfönstret stängde meddelade dock Milans vicepresident, Adriano Galliani, att affären inte skulle bli av. Kaka var trots allt för dyr.

Willian, Shakhtar Donetsk: Förutom Moutinho var Tottenham även väldigt nära Shakhtar Donetsk brasse Willian. Ett tag såg det ut som att affären med Hugo Lloris bara skulle bli av om värvningen av Willian gick igenom och Tottenhams ordförande, Daniel Levy, ska själv rest till Ukraina för att försöka få igenom övergången.

Under transferfönstrets sista dag ändrade Spurs fokus. Klubben släppte Willian efter att i flera dagar försökt få ner priset på den offensive brassen. Shakhtar ska ha krävt 215 miljoner kronor för Willian. Istället värvade Tottenham Clint Dempsey, som tidigare under Silly Season jagades av bland annat Liverpool och Aston Villa.

Publicerad 2012-09-01 kl 13:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå