Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svensken stämmer norska storklubben: "Vi har redan gett honom fyra miljoner"

Foto: Lien, Kyrre/Scanpix

Svensken Jan Jönsson kräver två och en halv miljon kronor av Rosenborg. Klubben vägrar betala och nu ska saken avgöras i domstol.

- Vi har redan gett honom fyra miljoner, säger ordföranden Ivar Koteng.

Förra sommaren avskedades den svenske tränaren, efter tre säsonger i Trondheimslaget. Eftersom han fortfarande hade ett giltigt kontrakt tvingades Rosenborg att punga ut med fyra miljoner norska kronor till Jönsson, i form av ett avgångsvederlag.

Men enligt honom har RBK inte löst notan helt och hållet. Jönsson anser sig ha rätt till en lojalitetsbonus och semestersättning på det utbetalda avgångsvederlaget, vilket sammanlagt blir ytterligare 2,5 miljoner kronor.

Något som Rosenborg inte vill ställa upp på.

- Nej, vi har avvisat kravet flera gånger. Nu hamnar det i rätten. Först ska vi genomgå en medlingsprocess med en tingsrättsdomare närvarande, och om vi inte kan enas där får vi gå vidare i domstol, säger Rosenborgs ordförande Ivar Koteng till fotbollskanalen.se.

Varför går ni inte med kravet?

- Vi menar ju att det är tydligt reglerat i kontraktet och att vi gjort rätt för oss. Jan fick ju fyra miljoner i avgångsvederlag. Han har fått rejält betalt.

Fotbollskanalen.se har sökt Jönsson för en kommentar. Om parterna inte enas före 20 mars hamnar ärendet på medlarens bord.

Publicerad 2014-01-30 kl 17:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons