Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

SvFF vill stänga av nio för spelfusk

Svenska fotbollförbundet (SvFF) vill stänga av nio spelare i division tre-klubben Gunnilse för inblandning i en misstänkt läggmatch.

 I en anmälan till disciplinnämnden yrkar förbundet på att de ska stängas av från all idrottslig tävlingsverksamhet i mellan nio månader och två år, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

ANNONS

SvFF:s chefsjurist Krister Malmsten vill inte kommentera yrkandet för GP men bekräftar att utredningen blivit ett ärende hos disciplinnämnden.

Det misstänkta fusket uppdagades sedan det spelats mycket på Gunnilses match mot Kärra Klareberg i somras, vilket fick Gunnilses ledning att göra en polisanmälan. Utredningen lades dock ner i brist på bevis.

- Men skulle det nu komma fram uppgifter som kan leda till att brott kan styrkas så kan den givetvis öppnas igen, säger utredaren Hans Gren till GP.

Gunnilses ordförande Frank Andersson bekräftar för TT att Svenska fotbollförbundet vill stänga av nio spelare.

- Jag har sagt till förbundet, och det står jag för, att det är jätteviktigt att man markerar nu. Finns tillräckliga bevis för att de har medverkat så är det klart att det ska bestraffas, säger Frank Andersson.

ANNONS

TT: Tycker du själv att det finns sådana bevis?

- Jag har redogjort för det jag vet. Det har jag gjort både för polisen när det var aktuellt och till Svenska fotbollförbundet. Sedan kan man alltid diskutera vilka man stänger av och hur man gör det. Men jag tycker att det är viktigt att fotbollsförbundet reagerar och reagerar rätt.

Flera av spelarna är fortfarande kvar i Gunnilse. Frank Andersson öppnar för att de ska få fortsätta i klubben efter eventuella avstängningar.

- Ja, det kan de få. Vi har också en bedömning på hur mycket de varit delaktiga. Men det är ju inte officiellt ännu, så vi avvaktar.

GP har talat med flera av de aktuella spelarna, som nekar till anklagelserna. De ska på fredag ha lämnat sin syn på avstängningarna till disciplinnämnden.

 

Publicerad 2013-11-18 kl 01:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto