Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

SvFF:s nödlösning - 400 miljoner måste in

400 miljoner i ägartillskott krävs för att Lagardere ska ta över driften av Friends Arena. Nu tvingas en av ägarna, Svenska Fotbollförbundet minska sin ägarandel med fem procentenheter.
- Vi har inte de ekonomiska musklerna, säger ordförande Karl-Erik Nilsson till Sportbladet.

Solna Stad har presenterat offentliga handlingar som Sportbladet tagit del av. Där framgår att ytterligare 400 miljoner måste in för att avtalet där Lagardere tar över driften av Friends Arena ska gå igenom. Solna Stad är en av ägarna och deras andel på 16,7 procent innebär att de skjuter till 66,8 miljoner.

Svenska Fotbollförbundet äger 22,2 procent, vilket skulle innebära att man skulle tvingas lägga 88,8 miljoner kronor. Förbundet väljer dock att i stället minska sitt ägande med fem procentenheter.
– Förbundet kommer lösa det här genom att en annan aktör betalar vår andel. För oss blir det en avlastning. Vi har inte de ekonomiska musklerna att göra ytterligare insatser, säger Karl-Erik Nilsson till Sportbladet och fortsätter:
– En konsekvens är att vi minskar vårt ägande.

Han vill dock inte berätta vem som kliver in som ny delägare.
Lagardere har dessutom en klausul i sitt avtal som gör att man när som helst kan dra sig ur, om arenan exempelvis skulle vara en förlustaffär även fortsatt.
– Det är en rimlig klausul i ett nytt projekt. De gör nog så i alla sina arenaengagemang. Jag är övertygad om att det inte är någon risk, men skulle det hända något får vi sätta oss ner och resonera om det.

Publicerad 2014-12-09 kl 21:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons