Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Svindlande siffror - Så många miljarder handlade klubbarna för 2013

Foto: Scanpix

Gareth Bale var en av de större övergångarna

Det spenderades otroligt mycket pengar på spelarvärvningar år 2013, eller vad sägs om 23,8 miljarder kronor och fyra av tidernas tio dyraste köp?

Fifa har nu lagt fram en rapport över fotbollsklubbarnas agerande på transfermarknaden och bland annat så redovisar de siffror på hur mycket fotbollsklubbarna spenderat på spelarvärvningar under året som gått.

Slutsumman landade på svindlande 23,8 miljarder kronor, vilket är en ökning med 41 procent jämfört med föregående år. Några transfers som utan tvekan bidragit till höjningen var Real Madrids köp av Gareth Bale, Barcelonas värvning av Neymar och Paris Saint-Germains köp av Edinson Cavani.

Faktum är att fyra av de tio största värvningarna genom alla tider skedde under det föregående året. Real Madrids köp av Gareth Bale, Barcelonas värvning av Neymar, Paris Saint-Germains köp av Edinson Cavani och Monacos köp av Falcao tar sig alla in på listan enligt transfermarkt.com.

Andra intressanta fakta är att England är det land där det spenderas mest pengar, landet står ensamt för en fjärdedel av totalsumman på 23,8 miljarder. Brasilien är det land som både säljer flest spelare till utlandet samt importerar flest spelare från utlandet. Totalt registrerades det 12 309 övergångar under året.

Publicerad 2014-01-29 kl 12:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons