Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tamandi: "En oerhört skön lättnad"

Lyn klarade sig från konkurs – i sista sekunden. Mycket skönt, tycker svenske backen Jimmy Tamandi.
- För mig och familjen innebär det en stor trygghet, säger han till fotbollskanalen.se.

I flera månader har Oslo-laget hotats av nedläggning. Tidigt i december kom beskedet att själva föreningen, som omsatte kanslipersonal och anläggningstillgångar, gick i konkurs. Det aktiebolag som äger rätten till spelarkontrakt hade chansen att leva vidare.

Men då krävdes att man redovisade positivt eget kapital före årets slut.

Och så kom beskedet. På nyårsafton, i elfte timmen. Lyn klarar att täppa igen de mest akuta ekonomiska hålen och spelar vidare även 2010. En glädjens dag för fans och spelare.

- Naturligtvis känner man oerhört stor lättnad. Fotbollsvärlden, precis som resten av samhället, har det tufft just nu. Man ska vara glad över att ha ett kontrakt alls som läget ser ut, säger Jimmy Tamandi.

Han har blandade känslor inför framtiden. Lyn är nedflyttade i Adeccoligan, motsvarande superettan, och den tillvaron lockar inte. Men samtidigt trivs familjen i Oslo – och ytterbacken själv har tagit sig från bänken och in i startelvan.

- Förra året var jag skadad mycket och vi hade en tränare som inte satsade på mig. Men efter att han ersatts har det fungerat väldigt bra, säger Tamandi.

Lyn måste fortfarande skära i alla kostnader inför 2010 och det kan trots allt bli så att Tamandi, med ett förflutet i AIK och Malmö FF, söker sig till en ny arbetsgivare.

- I så fall är det skönt att man kan enas alla parter, och att ingenting tvingas fram av en konkurs, säger Tamandi.

Det finns intresse från andra håll, berättar 29-åringen, utan att gå in på exakt vilka som hört sig för om en möjlig transfer.

- Jag känner att jag är öppen för det mesta faktiskt. Självklart vill man spela på högsta nivå. Men som det ser ut nu fortsätter jag i Lyn.

Även svenske Rikard Nilsson spelar i FC Lyn.

Publicerad 2009-12-31 kl 18:48
Annons
Annons
Annons