Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Thern nära comeback - i Division 1-klubb

Förra året var han nära Malmö FF.
Men nu ser Jonas Thern ut att ta över Kristianstads FF.
- Det finns ett ömsesidigt intresse, säger han till Kvällsposten.

För ett år sedan var Jonas Thern högaktuell att ta över som talangansvarig i Malmö FF. Men parterna kom inte överens och nu kan den förre VM-hjälten hamna i Kristianstads FF. Tillsammans med kollegan Christer Tonning driver Thern den framgångsrika akademin Calcio som la grunden till Värnamos framgångar. Tidigare har han också tränat Halmstad i allsvenskan.

- Vårt företag Calcio jobbar vidare med ungdomar på gymnasienivå, nyligen har vi fått Osby kommuns gröna ljus för ytterligare en satsning på fem år, säger Jonas Thern till Kvällsposten.

- Men vi känner också att vi vill ha en bredare satsning - och just ett lag som Kristianstads FF i en högre serie skulle ge den modell som vi hade i Värnamo.

Kristianstad ligger på elfte plats i Söderettan och kämpar för att hänga kvar. Nu ska parterna sätta sig ner och diskutera ett samarbete.

- Det skulle passa mig utmärkt. Jag är berättigad att träna Division 1-lag och håller till i närheten, fyra-fem mil bort (Osby), med träningar för skolklasser. Nu ska vi sätta oss ner med våra gemensamma idéer, säger Jonas Thern.

- Inget är klart, men som jag sagt så finns ett ömsesidigt intresse. Det är det viktigaste.

Publicerad 2013-10-02 kl 08:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons