Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tidigare PL-spelare och fransk landslagsman i turnering för kontraktslösa

Foto: Fifpro

För tionde säsongen i rad anordnar det internationella spelarfacket Fifpro sin turnering för kontraktslösa. En deltagare sticker ut: Bernard Mendy, som gjort mål såväl för PSG som i Premier League.

Mellan säsongsstarterna i de europeiska ligorna öppnar transferfönstren på alla håll. För många fotbollsspelare utgör övergångsperioden en möjlighet att byta klubb och liga för att förhoppningsvis komma vidare i karriären. Men andra får det desto tuffare i en allt mer konkurrensutsatt bransch och lyckas inte hitta någon ny arbetsgivare.

Inte minst till följd av den internationella finanskrisen och dess efterspel har spelarmarknaden hårdnat i Europa, och många professionella fotbollsspelare vittnar om att det blir allt svårare att livnära sig på sitt yrke.

Vissa väljer därför att organisera sig fackligt genom organisationen Fifpro som globalt sett samlar över 65 000 spelare. Under 2014 har Fifpro arrangerat tre turneringar på olika håll i världen för att ge kontraktslösa spelare chansen att visa upp sig för scouter och klubbrepresentanter. Syftet är att hjälpa åtminstone några av dem till erbjudanden och jobbförslag.

Nu är turen kommen till Europa, och under 19 och 20 juli samlas sex stycken "landslag" i holländska Rijnsburg för att genomföra en miniturnering. Sverige är inte med i år, utan deltagarna består av Danmark, Spanien, Portugal, Holland, Belgien och Frankrike.

På sin hemsida listar Fifpro alla spelare som är med i lagen, och noterar på vilken nivå och i vilka ligor de spelat tidigare. Vissa av spelarna är unga och oprövade på seniornivå, medan andra har desto mer gedigna karriärer bakom sig.

En som går utanför ramen är 34-årige Bernard Mendy som bland annat tillhört PSG i Frankrike och Hull City i England. Han har även tre A-landskamper på sitt CV. Senast kommer Mendy från Brest i Ligue 2 där han gjorde sju matcher den gångna säsongen.

Ett annat intressant namn är Mahamadou Dissa, 35, med 22 landskamper för Mali.

Publicerad 2014-07-17 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons