Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tobias Hysen om nya livet i Kina: "Svennis har betytt mycket"

Foto: Scanpix

Det blev förlust för Tobias Hysén och hans Shanghai mot gamla klubben Djurgården. Enda målskytt för kineserna? - Tobias Hysén.
– Ett fint mål med högern, så ovanligt är det ändå inte, säger han och skrattar.

Matchen blev extra speciell då domarna inte dök upp. Istället fick de två lagen be varsin ledare hjälpa till. Efter en halvtimme dök domarna upp. Matchen, den vann Djurgården med 3-1 efter två mål av Sam Johnson och Omar Colley.
– Jag skulle säga att det var en ganska jämn match ute på plan. Sen var det skillnad i de två straffområdena. Vi bjöd på väldigt många chanser och var slarviga framåt. Om det beror på att Djurgården är bättre eller om vi inte var tillräckligt bra, det vet jag inte. Men idag var det inget snack om vilket lag som var bättre, säger Hysén.

 Hur kändes det att möta gamla klubben?

– Alltid kul, även om det är få i klubben som är kvar sedan jag var där.

 Annars är det mesta positivt för Hysén efter ett tufft första år rent socialt i Kina. Klubben har flyttat närmare Shanghai. Familjen bor i ett nytt område och klubben har plockat in Sven-Göran Eriksson som tränare.
– Det har betytt mycket, det är helt annat än vad det var tidigare. Barnen ska snart börja med skola och så, det kommer ge dem ett helt annat socialt liv. Vårt nya område är kanon, många västerlänningar och livssituationen har ändrats.

 Efter att nästan ha varit på väg bort, låter det inte otroligt att du förlänger ditt kontrakt?
– Vårt bud ligger kvar, där har jag inte hört något på ett tag. Men nu ska vi vänta ett litet tag och se hur allt känns. Det kan mycket väl bli så att vi förlänger eller att det inte blir något mer i Kina. Det får vi se helt enkelt. Men Svennis har betytt mycket, en svensk tränare och en trygghet. Sen har vi plockat in en del nya spelare som har höjt kvalitén, säger Hysén och fortsätter.
– Ska bli kul med den kommande säsongen. Får vi till det så tror jag vi kan placera oss högre i år.

 Tobias Hysén blev en stor ikon i IFK Göteborg och var klubbens bäste målskytt under sin tid där. Nu har målskytterollen tagits över av Lasse Vibe. Dansken som varit lysande för IFK Göteborg har ryktats vara på väg lite överallt – bland annat till Kina.
– Jag har läst om det, vet ju att Shanghai är lite intresserade. De har ju frågat mig en del om honom. Det är en lite jobbig situation. Jag vet ju att han hade varit en förstärkning för oss, samtidigt vill jag inte se till att han lämnar Blåvitt. Men frågar klubben mig något mer så svarar jag.

Några råd till Vibe?
– Vi har inte pratat, skulle det bli aktuellt med Kina för hans skull så är det bara för honom att ringa. Men som jag har tolkat hans uttalanden så är Kina inte så aktuellt för Vibe.

Publicerad 2015-02-13 kl 20:06

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER