POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Tolvåringar utesluts från seriespel: Regler är regler

Sirius pojkar födda 1997 kommer inte att få spela i den lokala serien den här säsongen. En stor del av lagets spelare representerade nämligen Sunnersta i en inomhuscup i mars.
– Regler är regler, säger Upplands fotbollförbunds ordförande Ingmar Alm till Upsala Nya Tidning.

Sunnersta AIF:s P97-lag gick i april över till IK Sirius organisation, något som klubbarna fattat ett gemensamt beslut om. Detta skulle också innebära att Sirius fick ta över Sunnerstas plats i Upplandsserien P13 7C, var tanken.

– Det handlar inte om något bråk mellan föreningarna utan både Sunnersta och Sirius är med på det här och lagen vi möter förstår inte heller varför vi inte får spela. De enda som gör ett problem av detta är Upplands fotbollförbund, säger lagledaren Christina Tham.

Tävlingsutskottet och Upplands fotbollsförbund menar båda att ”regler är regler” och att ”man bara får representera en klubb per speltermin”. Detta innebär att Sirius P97 inte kommer att få spela fotboll i tävlingssammanhang förrän i höst. Laget har dock kommit överens med motståndarna i serien att vårens matcher ska spelas ändå, trots att resultaten inte kommer att ha någon betydelse för seriens utgång.

Emmanuel Örtengren

Publicerad 2009-05-20 kl 11:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå