Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tolvåringar utesluts från seriespel: Regler är regler

Andra ligor och cuper 2009-05-20 kl 11:02

Sirius pojkar födda 1997 kommer inte att få spela i den lokala serien den här säsongen. En stor del av lagets spelare representerade nämligen Sunnersta i en inomhuscup i mars.
– Regler är regler, säger Upplands fotbollförbunds ordförande Ingmar Alm till Upsala Nya Tidning.

Sunnersta AIF:s P97-lag gick i april över till IK Sirius organisation, något som klubbarna fattat ett gemensamt beslut om. Detta skulle också innebära att Sirius fick ta över Sunnerstas plats i Upplandsserien P13 7C, var tanken.

– Det handlar inte om något bråk mellan föreningarna utan både Sunnersta och Sirius är med på det här och lagen vi möter förstår inte heller varför vi inte får spela. De enda som gör ett problem av detta är Upplands fotbollförbund, säger lagledaren Christina Tham.

Tävlingsutskottet och Upplands fotbollsförbund menar båda att ”regler är regler” och att ”man bara får representera en klubb per speltermin”. Detta innebär att Sirius P97 inte kommer att få spela fotboll i tävlingssammanhang förrän i höst. Laget har dock kommit överens med motståndarna i serien att vårens matcher ska spelas ändå, trots att resultaten inte kommer att ha någon betydelse för seriens utgång.

ANNONS

Emmanuel Örtengren

Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto