Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Tom Petterssons belgiska succé - matchens lirare och eget tifo

Foto: Scanpix

Tom Pettersson blev matchens lirare när OH Leuven tog säsongens första seger.
Nu har klubbens supportrar fått en ny favorit.
- Fansen har en stor svensk flagga i klacken. Det är jävligt kul, säger han till fotbollskanalen.se.

I slutet av juni skrev Tom Pettersson på för OH Leuven. Där har Åtvidabergs förra mittback fått vara med om en tuff inledning på säsongen. Men på lördagen kom årets första seger när Lokeren besegrades med 2-1 och då utsågs svensken till matchens bästa spelare.

Fotbollskanalen.se ringde upp 23-åringen efter söndagens träning – då berättade han bland annat om den första tiden i Belgien, att han myser bland gamla byggnader, saknar vatten och om känslan efter att ha blivit matchens lirare.

- Det kändes bra. Det var kul, men det viktigaste var att vi vann, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vi har spelat fem matcher och har mött väldigt bra lag, fyra topplag som har varit riktigt bra. Det har varit en riktigt tuff start och därför var det extra viktigt att vi tog tre poäng i går. Det var starkt av oss att vinna. Lokeren hade tio av tolv poäng.

Stämmer det att du är väldigt uppskattad av fansen och att de hyllade dig med ett eget tifo?

- Jag vet inte, jag var så inne i matchen, men fansen har en stor svensk flagga i klacken. Det är jävligt kul. Läktarkulturen här är annorlunda, vi har en väldigt liten arena som tar 9 000 och i går var det väl kanske 7 500, men det är ett sånt jävla tryck. Det är sinnessjukt. Fansen är fantastiska.

Leuven har drygt 90 000 invånare och ligger två mil öster om huvudstaden Bryssel. Tom Pettersson trivs bra i sitt nya hem.

- Ja, det gör jag. Det är en jävla omställning, men det är kul.

Hur menar du med "en jävla omställning"?

- I spelet, det är ett mer offensivt tänk här i Belgien än vad det är i Sverige. Det är inte samma som i Sverige att elva gubbar försvarar strikt zonspel. Det är mer att man har sin gubbe och tar hand om honom.

- Det är mycket mer taktiskt i Sverige. Man är bättre som lag i Sverige. Här är det mer individuellt tänk och man-man. Det är en jävla omställning. Det tar nog ett tag att komma in i det, men det kommer. Det går bättre och bättre hela tiden.

Vad gör du när det inte är fotboll?

- Ja, vad gör man? Vilar kroppen och kollar lite i stan. Går och kollar på gamla byggnader och sånt. Myser.

Något du saknar från Sverige?

- Dricka kranvatten. Det går inte att dricka det här. Det smakar skit. Man får ju köpa vatten, till och med på träningar har vi bara flaskvatten. De belgiska spelarna dricker också bara det. Det är konstigt. Det är något man är bortskämd med, det tänker man aldrig på i Sverige. Det saknar man. Det är fantastiskt kranvatten i Sverige.

Publicerad 2013-08-25 kl 13:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons