Tungt poängtapp för PSV utan Toivonen

Andra ligor och cuper

PSV fick bara 2-2 borta mot NEC Nijmegen efter ett sent mål i baken. Saknaden av avstängde Ola Toivonen var stor när Marcus Berg fick börja på bänken.

Serieledande PSV tappade tre viktiga poäng i slutminuterna borta mot NEC. Med en ledning med 2-1 såg svensklaget ut att gå mot en seger, men NEC:s Zomer kvitterade i den 90:e minuten genom en fin nick.

Andreas Isaksson vara nära att ingripa vid målet, men kunde inte nå bollen med sin högerhand. I och med Twentes och Ajax segrar några timmar före serieledarens kryss tappar nu PSV i toppen av Eredivisie. Svensklaget är nu bara en poäng före Twente och tre före Ajax.

Ola Toivonen var avstängd efter sin utdelade armbåge och Marcus Berg fick nöja sig med ett inhopp i slutet mot NEC.

Resultat Eredivisie:

De Graafschap-Den Haag 1-0 (1—0)
1—0 Rydell Poepon (10).
Publik: 12 300.

Willem II-Ajax 1-3 (1—0)
1—0 Rangelo Janga (19), 1—1 Siem de Jong (47), 1—2 Jan Vertonghen (80), 1—3 Christian Eriksen (88).
Utv, Willem II: Denis Halilovic (73).
Publik: 13 500.

Feyenoord-NAC Breda 2-1 (1—0)
1—0 Luc Castaignos (29), 1—1 Julian Jenner (58), 2—1 Stefan de Vrij (88).
Publik: 41 000.

Twente-Venlo 2-1 (1—1)
0—1 Ferry de Regt (4), 1—1 Wout Brama (30), 2—1 Ola John (83).
Publik: 23 800.
Emir Bajrami blev utbytt i den 65:e minuten.

NEC Nijmegen-PSV Eindhoven 2-2 (1—1)
1—0 Leroy George (41), 1—1 Balazs Dzsudzsak (44), 1—2 Jeremain Lens (64), 2—2 Ramon Zomer (90).
Andreas Isaksson spelade hela matchen och Marcus Berg blev inbytt i den 78:e minuten för PSV Eindhoven.