Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Turkiets landslag kan knycka svensk forwardstalang

Turkiets u21-landslag kan knycka en lovande anfallstalang från Sverige.
- De har ringt och anmält intresse, säger Sinan Ayranci till fotbollskanalen.se.

Den 19-årige forwarden lämnade Brommapojkarna förra sommaren men har fått sin första säsong i Genclerbirligi fördärvad av en svår knäskada. För ett par veckor sedan var det dock tänkt att Ayranci skulle debutera i startelvan – inför ögonen på landslagstränare och scouter.

- Vi hördes på förhand, eftersom de visste att jag skulle få chansen mot Istanbulspor. Grejen är att min spelartyp är ovanlig både i landslaget och ligan här nere. Därför vill de gärna knyta mig till sig, säger Ayranci.

Men på grund av ett nytt bakslag med knäskadan tvingades han lämna återbud till matchen, och får nu rikta in sig på att bli helt återställd innan försäsongsträningen startar inför hösten.
- Så i nuläget ligger det här med landslaget på is, även om de säger att de fortfarande vill ha mig. När jag väl börjar spela vet jag att de tänkt ta ut mig.

Sverige eller Turkiet, hur tänker du själv?
- Alltså, det är ett väldigt, väldigt svårt beslut. Jag är uppvuxen i Sverige och är svensk i min mentalitet. Men samtidigt har de inte så bra koll hemifrån. Och nu när Turkiet är så sugna … Ja, det är tufft helt enkelt. När det väl blir aktuellt får man sätta sig och skriva en lista med för- och nackdelar, säger Ayranci.

Fotbollskanalen ringer svenska u21-landslagets tränare Jörgen Lennartsson som förklarar att även hans stab håller ögonen på den storväxte, tekniske forwarden – men att det för tillfället inte är på tapeten med någon uttagning.

- Vi vet hur det går för honom och att han är i Turkiet. Men hittills har han ju varit skadad och gjort noll mål och noll matcher. Det finns andra som ligger närmare landslaget, säger Lennartsson.

Hur resonerar ni, kan man ta ut en lovande spelare för att ”säkra” honom inför framtiden?
- Nej, det skulle ju innebära att någon annan som egentligen fyller de sportsliga kriterierna bättre hamnar utanför truppen. Så jobbar inte vi bara för att ett annat land vill ha en spelare, säger Lennartsson.
- Det är konkurrenssituationen som avgör och vi har många duktiga forwards. Han hör inte till dem vi diskuterar för närvarande.

Publicerad 2010-04-22 kl 00:47
Annons
Annons
Annons