Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: 11-åringen gjorde månadens mål i skotska ligan - utklassade Mikael Lustig

Det här är helgens solskenshistoria. Jay Beatty, 11, som har Downs syndrom är Celtic-supportrarnas stora favorit. Med 97 procent av rösterna valdes han fram till titeln månadens mål i skotska ligan.
– Det var en värdig vinnare, säger Mikael Lustig om målet.

Jay Beatty har under de senaste året blivit uppmärksammad vid flertalet gånger. 11-åringen som är en stor Celtic-supporter har snabbt blivit en stor favorit hos de andra fansen. Inte bara hos supportrarna i den grönvita tröjan, utan Beatty är älskad av hela ligan.

När laget mötte Hamilton borta för en månad sedan fick han en specialguidad tur på arenan och fick också skjuta en straff inne på planen i halvtid. Till publikens stora jubel gick straffen i mål, något som uppmärksammats enormt efteråt.

Då det var dags för ligans alla supportrar att rösta fram årets mål fick Jay Beattys straff 97 procent(!) av alla röster. En storseger för 11-åringen som fick beskedet av sin idol Georgios Samaras.

– Jay min vän, du och jag är lika nu, vi gör mål. Jag är väldigt glad att kunna berätta att du vunnit månadens mål. Bra gjort grabben, snyggt jobbat, säger Samaras i en videointervju från hans nya klubb al-Hilal i Saudiarabien.

En som också var nominerad till årets mål var svensken Mikael Lustig som inte är allt för bitter för förlusten.
–Det är ett väldigt fint mål och även målgesten, så jag var väldigt glad för hans skull. Han fick 97% av rösterna, så jag fick väl förmodligen de andra tre procenten så jag är glad med andra platsen, säger Lustig på Celtics hemsida och fortsätter:

– Uppenbarligen så är han väldigt vass inne i straffområdet och har en väldigt bra högerfot.

För er som läser artikeln i mobilen så kan ni se klippet på Jay Beattys vackra mål här.

Publicerad 2015-02-21 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER