Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: "Chippen" beredd att lämna lyxen och sin egen strand - för att nå VM

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Christian Wilhelmsson äger en egen strand och köper gärna snygga motorcyklar – trots att han saknar körkort. Men trots alla miljoner är mittfältaren beredd att byta klubb.

- För att nå VM, absolut, säger "Chippen".

Det var förra säsongen som 33-åringen lämnade Los Angeles Galaxy för Baniyas SC i Förenade Arabemiraten. Ett beslut som tycks ha blivit nådastöten för hans karriär i Blågult, för under merparten av VM-kvalet har Wilhelmsson stått utanför Erik Hamréns trupper.

Nu har TV4 och fotbollskanalen.se besökt "Chippen" i hans hem i Dubai för att diskutera tillvaron där, och de ekonomiska villkor som fått honom att flytta dit.

- Det är inte lika bra som när jag var i Saudiarabien, men det är väldigt bra ändå. Helt klart. Annars hade jag inte gått ned i kvalitet fotbollsmässigt, om inte lönen hade kompenserat det, säger han.

Men trots fina bilar och motorcyklar, och den lilla strandremsa som hör till familjens hus är Wilhelmsson beredd att bryta upp igen. Och skälet är enkelt: Nästa års VM som i så fall skulle kunna bli hans allra sista under karriären.

- Om Sverige går dit ska jag göra vad jag kan för att slåss om en plats. Då krävs förmodligen att jag byter klubb och land, men det är jag absolut beredd att göra, säger han.

Publicerad 2013-11-09 kl 16:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons