TV: Galatasaray vinnare i galet Istanbul-derby - gult kort var femte minut

Andra ligor och cuper

Ett gult kort var femte minut, två utvisningar - och ett mål från Wesley Sneijder.

Det var vad Istanbul-derbyt bjöd på i siffror.

Istanbul är som bekant en världens hetaste fotbollsstäder, speciellt när det vankas derby. På söndagen var det återigen dags när Galatasaray tog emot Fenerbahçe.

Hemmalaget vann matchen efter att Wesley Sneijder dunkat in 1-0 tidigt i matchen och knappade därmed in på serieledande "Fener", som trots allt har sju poäng och en match mindre spelad till godo. Men mer anmärkningsvärt är kortskörden i mötet. Totalt 16 gula kort delades ut, till 14 olika spelare - en statistik som innebär att domaren, grovt räknat, fick hiva upp sitt varningskort var femte minut i snitt.

Två spelare visades alltså ut: Fenerbahçes Emre och "Galas" Felipe Melo. Den hårdföre brassen skrattade först gott när motståndaren fick lämna, men skrattade ännu högre när han själv fick syna det röda.

Här kan ni se Felipe Melos reaktion på utvisningen.

Målet ser ni här ovanför, eller så kan ni klicka här!

Publicerad 2014-04-06 kl 21:18