Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Guidetti hoppas fortfarande på Celtic: "Om det löser sig är det fantastiskt"

Andra ligor och cuper

John Guidetti, 22, hade signerat papperna – men trots det hann inte övergången registreras i tid.
Nu är det upp till Fifa om det blir Celtic för Guidetti.
– Om det löser sig så är det fantastiskt, säger svensken till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se kunde under gårdagen avslöja att John Guidetti, 22, skrivit på för den skotska storklubben Celtic. Men trots att bilder kablades ut på svensken när han klev in på Celtics träningsanläggning så dröjde ett definitivt besked.

Guidetti skrev på innan Deadline Day var över - men det blev problem när övergången skulle registreras. Övergången såg ut att ha gått i kras. Nu har klubben har kopplat in det skotska fotbollsförbundet som ska ta upp ärendet till Fifa i hopp om att ett undantag ska göras.

– Påskriften var klar i tid, men jag vet inte om de hann skicka in i tid. Det är mycket som ska göras. Jag kan inte det där. Jag skriver på ett papper och spelar fotboll. Det var tråkigt givetvis, men ibland blir det så. Det är inget man kan göra åt saken. Man får försöka se framåt, säger Guidetti till fotbollskanalen.se.

Annons

Senast vid midnatt måste Guidetti registreras om han ska vara tillgänglig för Celtic i Europa League. Det är alltså minst sagt brådskande.

– Om det löser sig så är det fantastiskt, om det inte löser sig så tillhör jag fortfarande en fantastisk klubb där jag kommer kriga, säger Guidetti.

Om det inte blir någon lösning med Celtic, så kommer Guidetti fortsätta tillhöra Manchester City. En situation han inte känner sig alltför obekväm i.

– Jag får fortfarande träna med de bästa spelarna i världen och utvecklas hela tiden. Och det är det viktigaste. Jag är fortfarande väldigt ung.

Du verkar inte alltför nedslagen?

– Det har hänt värre saker i mitt liv än detta. Det är bara acceptera och fortsätta mala på. Jag kommer inte ge upp min dröm. Jag älskar att spela fotboll och det kommer jag fortsätta göra. Och om jag måste vänta ett halvår till för att spela matcher varje vecka, ”so be it”. Jag kan inte bara ge upp, utan jag fortsätter kriga. Om det tar ett halvår till är det bara acceptera. 

Annons
Publicerad 2014-09-02 kl 19:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto