Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

TV: Herrlaget söker kvinnlig tränare - tar hjälp av Rättviseförmedlingen

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Holmsund står utan tränare inför kommande säsong. Nu tar klubben hjälp av Rättviseförmedlingen för att hitta en kvinnlig tränare för herrlaget.
– Vi söker den bästa kompetensen, det har länge varit så att det är män som tränar herrlag och vi vill bredda den synen, säger Holmsunds styrelseledamot Sofia Westerlund till TV 4 Västerbotten.

IFK Holmsund spelar för närvarande i division IV efter att ha degraderats från division III Mellersta Norrland förra säsongen. Nu går klubben ut på sin hemsida under rubkriken ”Är du nästa Pia?”. Laget söker en kvinnlig tränare ”eftersom tränarkåren mer eller mindre blivit en sluten gubbcirkel”. Dessutom har nu klubben tagit hjälp av Rättviseförmedlingen i sin jakt på ny tränare.  

– Vi har fått en 10-tal konkreta erbjudanden. Vi håller på att titta igenom dem och ser vilka vi ska gå vidare med, fortsätter Westerlund.

Vad är det för typ av kvinnliga tränare som har sökt?
– Det är kvinnor med olika typ av bakgrund. Vissa har tränat damlag på högre nivå och vissa har bara hållt på med fotboll själv, säger Westerlund.

Publicerad 2014-01-23 kl 17:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons