TV: Lasse Nilsson tvåmålsskytt mot Ajax

Andra ligor och cuper

Lasse NIlsson gjorde två mål för Vitesse när man slog Ajax med 4-1.

Lasse Nilsson fick chansen från start när Vitesse tog emot Ajax på hemmaplan. Och han tog den.

Med två mål, båda i första halvlek var Nilsson en starkt bidragande orsak till Vitesses sköna 4-1-vinst.

1-0 gjorde Nilsson efter sju minuter då han undvek att hamna offside och hamnade ensam med Stekelenbug i Ajax mål. han gjorde inget misstag och kunde rulla bollen i öppet mål efter att ha rundat målvakten.

Nilssons andra mål kom strax innan halvtid då Ajaxförsvararna än en gång viftade på offside. Assisterande domaren friade dock och anfallaren kunde stöta bollen i mål.

Rasmus Lindgren byttes in i halvtid men kunde inte få fason på ett Ajax som agerade tafatt i försvarspelet.

Ajax ha nu bara tagit ett poäng på de fyra senaste matchern och halkar allt längre efter ledande AZ Alkmaar. Nu spekuleras det i om Marco van basten kan ha gjort sitt som manager för Amsterdamlaget.

Publicerad 2009-02-08 kl 15:06