TV: Neymars slängkyss och avgörande pass

Andra ligor och cuper

Bara minuter från förlängning. Då slog Neymar en hörna som Paulinho nickade in.

Brasilien är därmed klart för final i Confederations Cup.

Neymar låg bakom Barsiliens segermål i semifinalen mot Uruguay i Confederations Cup. Han bjöd också på en slängkyss till motspelaren Alvaro Gonzales vid en hörna strax innan avgörandet. (Vilket du kan se i klippet ovan).

Semifinalen i Confederations Cup inleddes på ett mycket spännande manér. Vid en hörna tog Chelseas David Luiz tag i en motståndare och vräkte omkull honom med en tröjdragning. Domaren pekade genast på straffpunkten och dessutom blev det gult kort.

Men väl vid elvameterspunkten gjorde sig nerverna påminda. Diego Forláns skott satt visserligen bra placerat, i målvaktens vänstra hörn, men Julio Cesar dök ner och styrde undan bollen.

Den nervositet som trots allt gör sig påmind hos Brasilien kan ha sina naturliga förklaringar. Senaste gången man fick stryk av Uruguay i en tävlingsmatch var också under en turnering på hemmaplan, i VM 1950. Den gången blev det nationella traumat så stort att landslaget bestämde sig för att byta tröjor från vitt till gult, och dessutom lever minnet av nederlaget fortfarande kvar som en skröna bland fotbolllsfansen.

Bara några minuter före pausvilan blixtrade Brasilien till på ett magnifikt sätt. Dani Alves skickade en perfekt diagonal långpassning till Neymar, som likt ett flugpapper sög åt sig bollen på bröstet. Sedan spelade han vidare snyggt, snett inåt bakåt till Fred, som rakade in 1-0.

Men glädjen blev kortvarig. Bara någon minut in i andra halvlek schabblade Brasilien med bollen i den egna boxen. Istället för att rensa undan försökte man spela sig ur Uruguays press, men det hela slutade med att Edinson Cavani kunde bryta en enkel sidledspassning. Och ni vet ju vad som händer om Napolis skyttekung får ett läge från så kort avstånd. Det blir mål. 1-1 i matchen.

Men avgörandet kom till sist. På en lång hörna från Neymar steg Paulinho till väders, och satte 2-1 bakom Muslera.

Brasilien: Cesar, Alves, Thiago, Luiz, Marcelo, Fred, Neymar, Oscar, Gustavo, Paulinho, Hulk.

Uruguay: Muslera, Lugano, Godin, Rodriguez, Suarez, Forland, Pereira, Arevalo, Gonzalez, Cavani,Caceres.

Publicerad 2013-06-27 kl 10:23