Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV4 korar svenska mästaren i FIFA08/09

Andra ligor och cuper

Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare - och vinnare av 100 000 kronor - koras i finalen som spelas isäsongens sista Tipslördag i början av november i TV4. Fram till slutet av oktober går det att kvalspela på fotbollskanalen.se/online och flera av delfinalerna sänds i det nya fotbollsspelsmagasinet Fotboll online i TV4 Sport med start den 18 september.

Spelet på fotbollskanalen.se/online är en virtuell version av Allsvenskan baserad på Electronic Arts spel FIFA08 och kommande FIFA09. Varannan vecka kvalar de bästa spelarna in för tv-matcher i Stockholm och får kämpa om att bli Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare - och 100 000 kronor. Plattformarna som används i turneringen är Playstation 3, Xbox 360 och PC.

- Gaming-kulturen är ständigt växande och Electronic Arts FIFA är ett av Sveriges mest sålda spel varje år. Därför känns det riktigt kul att koppla samman det med fotbollskanalen.se och tillsammans med TV4Sporten anordna Sveriges första mästerskap i virtuell fotboll, säger Mattias Fyrenius, chef TV4 Nya medier.

ANNONS

Med start den 18 september sänds det unika fotbollsspelsmagasinet Fotboll online i TV4 Sport. I åtta halvtimmesprogram bjuds det på delfinaler, sammandrag, intervjuer, analyser och diskussioner tillsammans med programledaren Andreas Vanberg och kvalificerade spelare. Billy Ohlsson och Peter Backe kommenterar matcherna och blir därmed de första i Sverige att kommentera virtuell fotboll.

- Det är väldigt kul att jobba med Fotboll online. Spelarna håller en fantastisk nivå och matcherna har högt tempo och är väldigt händelserika. Precis som magasinet, säger programledare Andreas Vanberg.

Fotboll online är ett gaming-program där bildproduktionen från matcherna sker inifrån spelet vilket ger en stark närvarokänsla.

- Konceptet är unikt i sitt slag, då det kombinerar tv, internet och gaming. Det är en helt rätt satsning för oss inom TV4-Gruppen för att ytterligare stärka vårt grepp som det allsvenska mediehuset, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-Gruppen.

ANNONS

Formatet har utvecklats av Amok Studios och Telia, som även producerade programserien Virtual Grand Prix som sändes i TV4 Plus hösten 2007.

Publicerad 2008-09-01 kl 14:08
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto