POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

TV4 korar svenska mästaren i FIFA08/09

Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare - och vinnare av 100 000 kronor - koras i finalen som spelas isäsongens sista Tipslördag i början av november i TV4. Fram till slutet av oktober går det att kvalspela på fotbollskanalen.se/online och flera av delfinalerna sänds i det nya fotbollsspelsmagasinet Fotboll online i TV4 Sport med start den 18 september.

Spelet på fotbollskanalen.se/online är en virtuell version av Allsvenskan baserad på Electronic Arts spel FIFA08 och kommande FIFA09. Varannan vecka kvalar de bästa spelarna in för tv-matcher i Stockholm och får kämpa om att bli Sveriges bästa virtuella fotbollsspelare - och 100 000 kronor. Plattformarna som används i turneringen är Playstation 3, Xbox 360 och PC.

- Gaming-kulturen är ständigt växande och Electronic Arts FIFA är ett av Sveriges mest sålda spel varje år. Därför känns det riktigt kul att koppla samman det med fotbollskanalen.se och tillsammans med TV4Sporten anordna Sveriges första mästerskap i virtuell fotboll, säger Mattias Fyrenius, chef TV4 Nya medier.

Med start den 18 september sänds det unika fotbollsspelsmagasinet Fotboll online i TV4 Sport. I åtta halvtimmesprogram bjuds det på delfinaler, sammandrag, intervjuer, analyser och diskussioner tillsammans med programledaren Andreas Vanberg och kvalificerade spelare. Billy Ohlsson och Peter Backe kommenterar matcherna och blir därmed de första i Sverige att kommentera virtuell fotboll.

- Det är väldigt kul att jobba med Fotboll online. Spelarna håller en fantastisk nivå och matcherna har högt tempo och är väldigt händelserika. Precis som magasinet, säger programledare Andreas Vanberg.

Fotboll online är ett gaming-program där bildproduktionen från matcherna sker inifrån spelet vilket ger en stark närvarokänsla.

- Konceptet är unikt i sitt slag, då det kombinerar tv, internet och gaming. Det är en helt rätt satsning för oss inom TV4-Gruppen för att ytterligare stärka vårt grepp som det allsvenska mediehuset, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-Gruppen.

Formatet har utvecklats av Amok Studios och Telia, som även producerade programserien Virtual Grand Prix som sändes i TV4 Plus hösten 2007.

Publicerad 2008-09-01 kl 14:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå