Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Unions krafttag efter skandalen: "Dessa killar och tjejer kan räkna med långa straff"

Matchen mellan Djurgården och Union Berlin spårade ur totalt. Nu försöker klubbarna rensa upp i sina egna led.

- Vi hoppas identifiera mellan 50 och 60 huliganer, säger tyskarnas president Dirk Zingler.

Träningsmatchen på Tele2 blev som bekant rejält orolig efter att minst ett hundratal personer sprungit in på planen från läktaren. De inrusande kom från såväl hemma- som bortaklacken, och upprinnelsen anses ha varit den banderoll som hängdes upp invid Djurgårdens ståplatssektion före avspark. Där hyllades Unions värsta rival, den gamla DDR-klubben Dynamo Berlin.

Nu har snart en vecka gått sedan händelsen, och polisen i både Sverige och Tyskland jobbar för att identifiera de skyldiga.

Unions president Dirk Zingler berättar för klubbens egen TV-kanal att 24 tyska huliganer redan blivit igenkända och att man från klubbledningens sida hoppas kunna få fatt på mellan 50 och 60 stycken totalt. Dessa kan räkna med långa avstängningar. Att banderollen blev den utlösande faktorn till bråket saknar betydelse enligt honom.

- Det intresserar mig egentligen inte om provokationer har förekommit. Om vi inte kan hantera det så är vi inte ägnade att spela bortamatcher, och definitivt inga internationella bortamatcher, säger Zingler.

Han vill inte beskylla en hel kategori supportrar, till exempel samtliga ultras, för det som hände, men påpekar samtidigt att alla som gillar stämningsfull fotboll riskerar att stå som förlorare i slutändan. Union är känt för att förespråka ståplatser och läktarkultur, och nu kan våldet uppfattas som ett argument emot just sådana företeelser.

- Det här har inte bara skadat Union, utan även den fotboll som vi tycker om. Det var få poliser och inga kravallstaket på arenan. Just sådana saker som vi vill ha sparkade vi på, säger Zingler.

- Vi ska bestraffa alla som verkligen skadade vår klubb. Dessa killar och tjejer kommer inte att se någon fotboll de kommande åren.

Även Stockholmspolisen har börjat granska det videomaterial som samlats in från olika kameror i närområdet och inne på Tele2. Man hyser gott hopp om att kunna identifiera en stor andel av bråkmakarna som bland annat kastade bengaliska eldar inne på planen. Men exakt hur många är ännu för tidigt att säga.

Publicerad 2014-01-30 kl 17:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons