Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Var millimeter från Djurgården - nu kan Norgesvensken flytta gratis igen

Foto: Scanpix

För några år sedan var Johan Andersson mycket nära att skriva på för Djurgården. Nu har han återigen ett utgående kontrakt – och räknar med att lämna Lilleström.
- Sverige kan absolut bli aktuellt, säger han till fotbollskanalen.se.

Den numera 30-årige mittfältaren slog igenom stort under sin tid i Landskrona under första halvan av 00-talet. Sedan flyttade han via Malmö FF till Norge där det, för en svensk publik, blev ganska tyst kring honom. Men annat var det i Tippeligan. Johan Andersson betraktades som en av seriens skickligaste på sin position, och han var tongivande under guldsäsongen 2008.

Efter att Stabaek drabbats av en ekonomisk kris till följd av sitt dyra arenaprojekt tvingades Andersson och många av hans lagkamrater att flytta. För svenskens del var det mycket nära att han hamnade i Stockholm och Djurgården, som bland annat bjöd in honom på ett besök till träningsanläggningen Kaknäs.

- Det var Magnus Pehrsson som var tränare då och vi fick ett gott intryck av varandra, men i slutändan valde han en annan spelare före mig. En kille från Degerfors (Martin Broberg). Jag tror att det berodde en del på klubbens ekonomi, säger Johan Andersson till fotbollskanalen.se.

Några veckor senare, i december 2011, valde Andersson istället att skriva på för Lilleström, där han jobbat ihop med förre Elfsborgstränaren Magnus Haglund. Men nu har också den norska föreningen drabbats av stora ekonomiska förluster, vilket gör att det lär bli aktuellt med en ny övergång för Andersson inom kort.

- Jag har ett utgående kontrakt, och på grund av Lilleströms situation räknar jag inte med någon förlängning här, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur ser du på det?
- Ekonomin har varit dålig hela året så jag har nog förväntat mig att det skulle bli så här. Men det enda jag kan göra är att fortsätta spela min fotboll och prestera så bra jag kan, så löser det sig säkert med en ny klubb så småningom.

Skulle det kunna bli aktuellt med en återkomst sill Sverige?
- Det är absolut ett alternativ. Det finns några svenska klubbar som spelar bra fotboll och ser positiva ut, men processen är i ett så tidigt stadium att jag inte talat med någon ännu. Sedan har jag väl kanske ett större namn i Norge också.

Upplevde du det senast, när du var i kontakt med Djurgården?
- Ja, lite så var det. De svenska klubbarna har nog inte alltid full koll på Norge.

När tror du att du vet vad som händer framöver för din del?
- Svårt att säga. Jag tar det lite kallt och har som sagt var inte börjat leta aktivt på något sätt. Det dröjer säkert ett par tre månader innan något kan vara klart.
- Något direkt önskescenario har jag inte, men jag trivs väldigt bra i Skandinavien så det är nog främst lag i de länderna som är intressanta.

Publicerad 2014-07-16 kl 16:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons