Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vasquez, Barsom, Näfver - här är ALLA svenskar som bildar all star-lag i Turkiet

Andra ligor och cuper

Svenskarna i Turkiet bildar ett all star-lag – och möter andra klubbar inför ögonen på Europas scouter. Andrés Vasquez är med på resan.

- Det här är ett kanonupplägg, säger arrangören Hasan Cetinkaya.

Via sitt eget fotbollsbolag, ett skoföretag och med hjälp av agenten Oliver Cabrera har han bjudit in ett tiotal svenskar till Sydturkiska Antalya. Spelarna betalar flygbiljetten själva men inackorderas sedan på femstjärnigt hotell med tillgång till fotbollsplaner och gym. Alla förses med skor och utrustning.

- Mitt mål med resan är att hitta en europeisk klubb, sade hammarbyaren Kristoffer "Poppen" Björklund till fotbollskanalen på måndagen.

Tanken är att sätta samman en hel startelva som sedan ställs mot etablerade klubblag i träningsmatcher. Ett utmärkt skyltfönster för de besökande, kontraktslösa lirarna, tycker Cetinkaya.

ANNONS

- Intresset är stort att spela mot oss och förhoppningsvis får vi ihop lag. Då kan spelarna visa upp sig och få kontakt med nya klubbar, säger han.

I annat fall har man ändå ögonen på sig eftersom massor av europeiska förlagt sina försäsonger till just Alanya. Fotbollskanalen har namnen på alla svenskarna med på lägret. En som sticker ut är Zürich-proffset Andrés Vasquez.

- Han vill röra på sig och nu får han möjlighet att visa vad han kan. De som kommit ner hit är väldigt glada. Vädret är perfekt och förutsättningarna likaså, säger Cetinkaya.

Men alla har inte som huvudmål att hitta nya arbetsgivare. En av dem som bara är med och håller igång är förre AIK:aren Markus Jonsson.

- Han behöver inte imponera på någon. För honom är det här bara för träningens skull, säger Hasan Cetinkaya.

Den förre Landskrona- och Norrköping-mittfältaren konstaterar att upplägget är unikt.

ANNONS

- Att sätta ihop ett lag med spelare utan klubbar… Det har aldrig gjorts förut. Åtminstone inte i Sverige. Vi hoppas att det här blir en succé, säger han.

I stället för att harva på egen hand när de allsvenska lagen har uppladning inför seriestarten får spelarna träna och matchas i vackert väder, inför ögonen på besökande scouter. Många sådana uppges finnas på plats.

- Vi tror att det kan bli omkring 40 scouter. Hur många tittar på de här spelarna under en vanlig allsvensk säsong, frågar sig Cetinkaya.

Publicerad 2010-01-05 kl 14:42
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto