Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Vasquez om nya klubben: ”Det är mer likt Kamratgården”

Vasquez provspelar i Holländska Venlo – och säger att han det känns mer som Sverige.
– Atmosfären i omklädningsrummet är mer likt Sverige. Det är mer likt Kamratgården, säger han till fotbollskanalen.se.

Andres Vasquez har – åtminstone temporärt – lämnat fryzboxen i Zürich för att provspela med VVV Venlo i Holland. Han har varit i klubben i fyra dagar nu, och än så länge gillar han vad han har sett.

– Jag har tränat lite med laget och sett hur klubben funkar och så där. Intrycken är bra. Sedan får vi se vad som händer, vad jag vill, vad Venlo vill och vad Zürich vill.

Den gamle Blåvittspelaren är ju van gemenskapen från Kamratgården, och drar snabbt paralleller till stämningen där. I Schweiz menar han att det finns samma atmosfär, utan säger att han trivs bättre men hur det är i Holland och Venlo.

– Det är ganska mycket mer likt Sverige än vad det är i Schweiz – själva stämningen.
Det är roligare på något sätt, känns det som. I Zürich är det lite kallare – man går bara dit och tränar. Man kommer dit och sedan åker man hem.

En annan sak som han är missnöjd med i Zürich, är vad som händer när man hamnar på bänken. Från Sverige är han van vid att om man inte får matcher med A-laget, att man då får spela med reserverna.

– Det funkar inte så i Schweiz heller att man får spela B-lagsmatcher. A-laget tillhör A-laget och är man inte med i startelvan sitter man på bänken bara. Man vill ha matchträning men jag får det inte där borta. Senast jag spelade var för två-tre månader sedan och det är ett tag sedan.

Vasquez lämnade ju IFK Göteborg för FC Zürich 2008 och är nu inne på sin andra säsong i den schweiziska klubben. Den första säsongen var lyckad, men nu har han mer och mer fått finna sig i att sitta på bänken. Vasquez säger att han gärna prövar på spel i Eredivisie.

– Det är klart att hade varit kul att spela här i holländska ligan. Jag tycker ändå att Venlo verkar vara en bra klubb. Nu fightar de för att hålla sig kvar här och det ska de fixa. Jag hoppas att det löser sig på något sätt nu till sommaren. Om det blir Venlo eller någon annan klubb vet jag inte.

Men du flyttar gärna på dig?

– Ja, gärna något nytt.

Hollänska ligan är känd för sin offensiv och för att det görs väldigt mycket mål. Vasquez säger att han känt av det redan efter fyra dagar och några träningar – och att han inte är helt van vid det.

– De spelar ju på ett annat sätt här i Holland och man får vänja sig vid det också. Man springer mer och rör sig hela tiden i olika positioner, och jag tror inte att de har som i Sverige att man är på sin position och rör sig i en linje, här rör man sig överallt. Det känns att det är lite mer vågat.

Har Venlo sagt hur de vill använda dig?
– De vill ha mig i en mittfältsroll, antingen nummer 10 eller just bakom. Idag fick jag lira i nummer 10-rollen när vi spelade elva mot elva och det är där jag trivs bäst.

Vasquez kommer att stanna i Venlo i en vecka till och därefter återvänder han till Zürich. Innan han lägger på luren passar han dock på att slänga en passning till hans gamla lagkompisar i IFK Göteborg – som fått en usel start på säsongen.

– Du kan väl tillägga att jag hoppas att IFK lyfter sig, att jag håller på dem.

Publicerad 2010-04-17 kl 23:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons