Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wendt om succén: "Vi förtjänar det"

Foto: Scanpix.

Svensklaget Borussia Mönchengladbach imponerar i Bundesliga, men enligt ytterbacken Oscar Wendt är framgången inte förvånande.

– Vi förtjänar att vara i toppen, säger Wendt till Bundesligas officiella hemsida.

Han är ratad i landslaget, men i Borussia Mönchengladbach är vänsterbacken Oscar Wendt given. Laget har stått för en stark höstsäsong och ligger trea i Bundesliga, före bland andra Borussia Dortmund.

– Vi vill stanna i toppen av tabellen så vi är nöjda när säsongen är slut istället för att vara nöjda nu, säger Wendt till Bundesligas officiella hemsida.

Laget ligger endast fyra poäng efter Bayer Leverkusen, men har hela elva poäng upp till de överlägsna serieledarna Bayern München. Att i stort sätt alla experter tippat dem längre ner i tabellen bekymrar inte Wendt.

– Enligt mig så förtjänar vi att vara i toppen, säger Wendt till Bundesliga.

I intervjun berättar Wendt även att han har utvecklats mycket sedan han kom till klubben och att det var en viss omställning jämfört med spelet i FC Köpenhamn för Bundesliga.

–Våra matcher bestod till 70 procent av att anfalla. Vi var överlägsna i ligan och jag var tvungen att anpassa mitt spel när jag kom till Bundesliga, eftersom alla lag spelar på samma nivå här och alla har kvalitet när de anfaller. Jag kan säkert säga att jag har blivit en bättre spelare i Borussia, säger Wendt till Bundesliga.

I Borussia Mönchengladbach återfinns även den svenske anfallaren Branimir Hrgota. Anfallstalangen har inte en lika cementerad plats i laget, men har under säsongen använts flitigt som inhoppare. Han väntar dock fortfarande på sin första match från start denna säsong.

Publicerad 2014-01-09 kl 10:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons