POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wiland mästare - redan före matchen: "En märklig känsla"

Mästare – redan före matchen. Fotbollskanalen når en lycklig Johan Wiland som inte hunnit smälta FCK:s guld.
- En märklig känsla, säger målvakten.

På uppvärmningen inför mötet med Lyngby kom beskedet. Odense hade torskat mot Nordsjälland – och FCK blev mästare i kavaj. Sedan ordnade Dame N’Doye ändå tre poäng, men Johan Wiland medger att spelet inte var lika bra som vanligt.

- Klart att det var en lite märklig situation. Vi var klara som etta men skulle ändå spela matchen. Då är det inte konstigt att vi kanske inte når normal standard, säger han till fotbollskanalen.se.

Med sju omgångar kvar finns ingen som kan hota den överlägsna serieledaren, vars målsättning är att inte tappa några pinnar alls under våren. Ett svårt uppdrag, konstaterar Wiland.

- Nu mår vi bara fantastiskt bra, men uppladdningen blir ju förstås lite annorlunda inför fortsättningen. Det är nu vi ska tända till och visa vad vi går för, säger han.

Hur känns det här guldet, jämfört med det från förra säsongen?
- Nu har jag ju spelat från start och då är det lite roligare för egen del. Jag njöt förra gången också, men visst är det speciellt när man har bidragit på ett kanske lite mer påtagligt sätt, säger Wiland.

Hur firar ni i kväll?
- Med en riktig mästarfest. Vi har ätit lite gott nu och ska väl hitta på något skoj här snart.

När FCK säkrade sin senaste titel skrev dansk press svarta rubriker efteråt. Orsaken var att truppen tillbringat stora delar av natten på vad som beskrevs som en strippklubb i den danska huvudstaden.

- Jag vet inte om det var så mycket skandal egentligen. Men i år ska vi snarare försöka att… Vi ska festa som mästare helt enkelt, säger Wiland.

Publicerad 2011-04-21 kl 22:06
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå