Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zenits supportergrupp: "Vill inte ha svarta eller homosexuella spelare"

Andra ligor och cuper

Zenit S:t Petersburgs största supportergrupp - Landscrona - vill inte att klubben köper in mörkhyade eller homosexuella spelare till klubben.

"Vi är inte rasister, men vi ser frånvaron av svarta spelare som en viktig tradition", skriver supportergruppen på sin hemsida och menar att de bara vill ha spelare från "slaviska nationer" som Ukraina och Vitryssland, baltstaterna och Skandinavien.

En talesman för klubben sade under måndagsförmiddagen att han inte ville kommentera supportergruppens utspel, men den före detta Zenit- och landslagsspelaren Alexander Panov påpekade att supportrarna inte har rätt till att påverka klubbens urval av nyförvärv.

Senare under eftermiddagen kom sedan ett offentligt uttalande via Zenits hemsida. Där fördömde klubben de "forntida värderingar" som förts fram i debatten.

ANNONS

"Vi står inte bakom sådant. Tvärtom är vi övertygade om att det enda sättet att föra klubben framåt är att ständigt kämpa emot intoleranta manifestationer av alla slag. Zenit värvar spelare med grundval av idrottsliga kvaliteter och inte baserat på nationalitet eller hudfärg", skriver klubben.

Publicerad 2012-12-17 kl 17:10
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto