POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Zenits supportergrupp: "Vill inte ha svarta eller homosexuella spelare"

Zenit S:t Petersburgs största supportergrupp - Landscrona - vill inte att klubben köper in mörkhyade eller homosexuella spelare till klubben.

"Vi är inte rasister, men vi ser frånvaron av svarta spelare som en viktig tradition", skriver supportergruppen på sin hemsida och menar att de bara vill ha spelare från "slaviska nationer" som Ukraina och Vitryssland, baltstaterna och Skandinavien.

En talesman för klubben sade under måndagsförmiddagen att han inte ville kommentera supportergruppens utspel, men den före detta Zenit- och landslagsspelaren Alexander Panov påpekade att supportrarna inte har rätt till att påverka klubbens urval av nyförvärv.

Senare under eftermiddagen kom sedan ett offentligt uttalande via Zenits hemsida. Där fördömde klubben de "forntida värderingar" som förts fram i debatten.

"Vi står inte bakom sådant. Tvärtom är vi övertygade om att det enda sättet att föra klubben framåt är att ständigt kämpa emot intoleranta manifestationer av alla slag. Zenit värvar spelare med grundval av idrottsliga kvaliteter och inte baserat på nationalitet eller hudfärg", skriver klubben.

Publicerad 2012-12-17 kl 17:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå