Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cavallo utsattes för homofobi under match: "Finns inte ord"

Australien

I oktober kom Josh Cavallo ut som homosexuell.
När australiensaren spelade match i lördags utsattes han för homofobi, berättar han på sociala medier.
"Det finns inte ord för hur besviken jag blev", skriver han.

Foto: TT

I slutet av oktober kom den australiensiska fotbollsspelaren Josh Cavallo ut som homosexuell. Han blev då en av få öppet homosexuella män inom elitfotbollen och menade att en av anledningarna till att han valde att berätta om sin läggning var att visa för andra att alla är välkomna inom fotbollen och att alla ska våga vara sig själva.

Han möttes då av stor positiv respons från fotbollsvärlden. Men när han i lördags spelade match med sitt Adelaide United, fick han istället utstå motsatsen.  

"Jag tänker inte låtsas som att jag inte såg eller hörde de homofobiska kränkningarna vid gårdagens match. Det finns inte ord för hur besviken jag blev", skriver Cavallo själv på sociala medier under söndagen.

ANNONS

Han menar att han hoppades att samhället nu skulle ha kommit längre och att det inte borde accepteras utan att personerna bakom homofobin bör bestraffas.

"Hatet kommer aldrig vinna. Jag kommer inte be om ursäkt för att jag lever min sanning och vid detta tillfälle, vem jag är utanför fotbollen. Till alla er unga personer som får utstå homofobi, håll huvudet högt och fortsätt jaga era drömmar. Ni ska veta att det inte finns en plats för detta inom fotbollen. Fotboll är en sport för alla oavsett vem du är".

Cavallo berättar även att han efter matchen möts av stort stöd, vilket han tackar för i sitt uttalande.

"Tack för alla positiva meddelanden, all kärlek och stöd, som med råge uppväger det negativa. Till de individer som hörde av sig efter att ha tagit ställning under matchen, jag berömmer er. Tack till de supportrarna, ni gjorde mig rörd. Kärlek kommer alltid vinna", avslutar han.

ANNONS

Cavallo blev inbytt i den 54:e minuten mot Melbourne Victory. Matchen slutade 1-1.

Publicerad 2022-01-10 kl 07:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto