Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ibrahimovic hyllar Cavallo: "En mästare - fotboll är för alla"

Australien

Josh Cavallo gick under onsdagen ut med att han är gay.
Nu hyllar Zlatan Ibrahimovic spelarens beslut att berätta om det.
"Du är en mästare. Fotboll är för alla. Stor respekt", skriver stjärnan på Twitter. 

Foto: Bildbyrån.

Josh Cavallo, som spelar i Adelaide United i den australiensiska högstaligan, gick under onsdagen ut på klubbens Twitter med att han är homosexuell och att han fram till i dag har dolt vem han egentligen är. Cavallo har funderat i sex år på om han ska komma ut offentligt eller inte - och har under dagen hyllats för sitt beslut att berätta om det i fotbollsvärlden. 

- Jag trodde folk skulle behandla mig annorlunda, att de skulle säga hemska saker om mig eller göra sig lustiga över mig. Men så är inte fallet. Om något så får du mer respekt från människor, sa han i Twitter-klippet.

ANNONS

Nu går Milan-svensken Zlatan Ibrahimovic ut och hyllar Cavallo.

"Du är en mästare. Fotboll är för alla. Stor respekt", skriver stjärnan på Twitter. 

Chelseas svenska landslagsspelare Magdalena Eriksson hyllar också Cavallo.

"Jag är så glad för din skull, Josh Cavallo, och jag beundrar ditt beslut att komma ut och prata om din sexualitet. Styrkan som det här kräver är otrolig och jag är säker på att det kommer inspirera många unga människor som just nu lever ett "dubbelliv". Bra gjort", skriver hon på Twitter. 

Det är få manliga elitfotbollsspelare som har kommit ut som homosexuella under sin karriär. En av de som gjort det är Antonio Hysén. Han kom ut 2011 och var då den första svenska - och andra i världen - manliga fotbollsspelaren att komma ut under karriären. Även tysken Thomas Hitzlsperger är öppet homosexuell, men valde att vänta till efter karriären med att berätta om det.

ANNONS
Publicerad 2021-10-27 kl 22:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto