Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lewandowski kan få Ballon d'Or - i efterhand: "Hade haft en stor chans"

Ballon d'Or

Lionel Messi vann utmärkelsen 2021.
Nu öppnar Ballon d'Or-generalen Pascal Ferré för att Robert Lewandowski kan prisas för sina insatser under 2020 i efterhand.
- Ärligt talat hade Lewandowski haft en stor chans att vinna förra året, säger Ferré till Watson.

Foto: Bildbyrån

Lionel Messi och Robert Lewandowski.

2020 valde France Football att inte dela ut Ballon d'Or på grund av coronapandemin. I år var det dock dags på nytt och återigen, för sjunde gången, var det Lionel Messi som vann det åtråvärda priset.

När argentinaren tog emot priset valde han dock att rikta ett meddelande direkt till Robert Lewandowski, som många ansåg var favorit till priset.

- Du förtjänar din Ballon d’Or. Förra året var alla överens om att du var den stora vinnaren, sa Messi .

Ett uttalande som har fått Ballon d'Or-generalen Pascal Ferré att tänka till. Ferré stänger nämligen inte dörren för att Robert Lewandowski kan få utmärkelsen för 2020 retroaktivt.

ANNONS

- Det Messi sa var vänligt och smart. Jag tycker inte att vi ska ta besluten för snabbt. Vi kan tänka på det och samtidigt respektera Ballon d'Or:s historia, säger han till Watson och fortsätter:

- Vi kan inte vara säkra på att Lewandowski hade vunnit förra året eftersom det inte var någon omröstning. Men ärligt talat hade Lewandowski haft en stor chans att vinna förra året.

Robert Lewandowski har öst in mål i Bayern München. Förra året gjorde den polske anfallaren 41 mål på 29 matcher i Bundesliga, en notering han bröt ligans målrekord med.

Publicerad 2021-12-01 kl 14:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto