Men ett klassmål av Romelu Lukaku räddade en poäng åt Belgien i EM-kvalet.
- Det var en tuff match, summerar förbundskapten Domenico Tedesco.

Belgien fick klara sig utan skadade storstjärnan Kevin De Bruyne när man tog emot Österrike i kvalet till EM 2024, som spelas i Tyskland, under lördagskvällen. Ett avbräck som skulle visa sig bli kännbart för "de röda djävlarna".

I alla fall inledningsvis.

I 21:a minuten tog nämligen Österrike ledningen. En lång hörna hamnade framför fötterna på Michael Gregoritsch, som vid bortre stolpen avlossade ett skott som styrde på hemmamittfältaren Orel Mangala in i mål fram till 0-1.

Belgien jagade sedan ett kvitteringsmål och var nära att hitta rätt ett par gånger om, men det dröjde till andra halvlek innan utdelningen kom. Med knappa halvtimmen kvar fick Romelu Lukaku bollen vid straffområdeslinjen, vände upp och placerade kyligt in 1-1. Det var stjärnforwardens fjärde mål i EM-kvalet.

Matchbilden var jämn efter kvitteringen och båda landslagen hade lägen att ta ledningen - närmast var hemmalaget och Youri Tielemans som på tilläggstid prickade ribban med ett distansskott. Några fler mål det däremot inte, utan Belgien och Österrike fick broderligt dela på poängen.

- Det var en tuff match, som vi förväntade oss. Vårt problem var att vi saknade intensitet i första halvlek, säger Belgiens förbundskapten Domenico Tedesco enligt Uefa.

- I andra halvlek spelade vi så som vi borde ha spelat hela matchen. Efter första målet såg vi några spelare hänga med sina huvuden, det är något vi måste lära oss ifrån eftersom det här är ett ungt lag. Men jag såg många bra saker också.

Resultatet innebär att Österrike fortsatt toppar kvalgruppen på sju poäng, tre poäng ner till tvåan Belgien som dock har en match mindre spelad. Sverige parkerar på tredje plats, också med en match mindre spelad, fyra poäng bakom inför tisdagens kvalmöte med just Österrike i Wien.

Belgien: Courtois - Castagne, Bendoncker, Faes, Theate - Mangala, Tielemans - Lukebakio, Doku, Carrasco - Lukaku.

Österrike: A. Schlager - Posch, Lienhart, Alaba, Wöber - Wimmer, Seiwald, X. Schlager, Baumgartner - Arnautovic, Gregoritsch.