Benjamin Nygren har fått en pangstart på ligaspelet med Genk.
18-åringen fick spela från start i premiären - och blev målskytt direkt.

Tidigare i sommar stod det klart att Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg för belgiska Genk i en affär som uppgetts ge Blåvitt runt 50 miljoner kronor. I supercupfinalen i förra veckan fick 18-åringen göra ett inhopp för sin nya klubb när man slog Mechelen.

När Genk i dag spelade sin premiärmatch i belgiska ligan mot Kortrijk fick Nygren chansen från start som en del i tremannamittfältet i ett 4-3-3, i alla fall på pappret. Och han skulle göra avtryck direkt.

Genk hamnade i underläge i den första halvleken, men i upptakten av den andra kunde Nygren trycka in kvitteringen till 1-1 efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

I den 74:e minuten byttes Nygren sedan ut mot den rumänske talangen Ianis Hagi, son till den tidigare Real Madrid- och Barcelona-spelaren Gheorghe Hagi. Hagi är även han ett nyförvärv för sommaren, och gjorde således också sin ligadebut för Genk i kväll. Bara minuter efter bytet slog Hagi sedan till och satte 2-1 på ett volleyskott i straffområdet, ett mål som skulle bli matchavgörande.

I nästa ligaomgång möter Genk Gustav Engvalls Mechelen på bortaplan.