POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Skarpenhed sammanfattar

Återigen är det söndag och självklart kommer även en sammanfattning av veckans rykten.

Veckans tre hetaste spelare:

1. Klaas-Jan Huntelaar

Holländaren har haft en turbulent vecka med många rykten. Efter att ena stunden rapporteras ställa lönekrav i Arsenal ryktades han någon timme senare förlänga med Schalke. Nu har dock den holländske målmaskinen tagit ett beslut, att stanna i Schalke.

Utan tvekan en förlust för Premier League, nästan framförallt för att Huntelaar ständigt jämförs med sin landsman van Persie. Trots ett mycket fint målsnitt i landslaget har Huntelaar stundtals fått stå tillbaka för van Persie. Tänk att se de mötas, med Huntelaar i spetsen för van Persies gamla, revanschsugna lag…

2. Robert Lewandowski

Trots Fergusons försäkringar, om att inga värvningar skulle genomföras under vinterns Silly Season, fortsatte ryktena om förhandlingar mellan United och Dortmund. Gåtan kan till slut ha fått sin lösning. Goal rapporterade att klubbarna var överens om en övergång i sommar. Ett besked som i ett slag förklarade den senaste tidens rykten.

Frågan är dock vem som Lewandowski är tänkt att peta? United har redan nu en överfull anfallsbesättning där van Persie, Rooney, Welbeck och Chicharito slåss om platserna. Får Welbeck/Chicharito gå i sommar? Omskolas Rooney till offensiv mittfältare? Oavsätt blir det ett angenämt problem som Sir Alex ställs inför.

3. Daniel Sturridge

Det ryktades, ryktades, var nästan klart och ryktades igen. Det känns som Sturridge under hela veckan varit otroligt nära en övergång från Chelsea till Liverpool, men att det av olika anledningar inte kunnat slutföras. Nu rapporterar dock engelska medier att Sturridge, för 543:e gången i ordningen, är mycket nära en övergång. Det ska nu vara klart och bekräftat att Sturridge kommer att genomföra läkarundersökningen idag.

Personligen tror jag att han Sturridge har mycket att vinna på en övergång. Rafael Benitez ser honom uppenbarligen inte som en startspelare i Chelsea och han behöver speltid. I Liverpool skulle han till exempel kunna bilda anfallstrio med Luis Suarez och Raheem Sterling. Det är inte Chelsea, men rätt steg för att utvecklas.

Veckans citat:

“Om jag skulle säga att jag var lycklig skulle jag ljuga”. Sjaktars brassestjärna, Willian, gjorde ett annorlunda utspel om att han inte blev såld till Chelsea i somras. Brassen sade att han försökte övertala klubben att släppa honom, utan resultat.

Besvikelsen har dock inte märkts av på fotbollsplanen, då Willian lett sitt Sjaktar vidare i Champions League och till överlägsen ligaledning.

Veckans wtf:

Från ingenstans går Pastore ut i media och säger att han kommer att gå till Milan. Absolut, han har haft en tuff höst i PSG, men det kan ha varit bland säsongens klumpigare kommentarer. På kort tid lyckades han uppröra PSG:s fans och sin före detta klubb, Palermos, fans.

Zlatan var som bekant inte helt nöjd med Milan och tyckte att klubben inte uppfyllt sina löften till honom. Hur han reagerade på utspelet är oklart, men att resten av spelarna i PSG ska vara rädda för svensken känns inte så troligt. Kanske framförallt efter Lavizzis upprepade näsgrepp.

Veckans galnaste rykte:

Chelsea är ute efter Alexandre Pato enligt italiensk media. En övergång som vore minst sagt en skräll om den gick igenom. Brassen har absolut talang, men om Chelsea ska värva en back-up/utmanare till Torres känns det väl inte som det bästa alternativet att satsa på en spelare som skadar sig själv så fort han tar ett löpsteg?

För Patos egen del handlar väl flytten om att han ska hitta tillbaka till sin talang, inte sitta på bänken bakom en obänkbar Fernando Torres i ett regnigt och kallt England? Nej, jag lägger min röst på att det blir Corinthians. Det känns som det bästa för alla.

Veckans o rly?:

Jan Vertonghen talade sig varm för sin förre lagkamrat Christian Eriksen. Spursbacken menade att Eriksen var den bäste han spelat med på den tekniska biten och “När han blir lite starkare fysiskt tror jag att han kan spela i vilket lag som helst”.

Jo, men hur många talanger har man inte sagt så om? Kan man se Eriksen slå sig in på exempel Barcelonas mittfält om han får några extra kilo muskler? Jag känner mig tveksam.

Publicerad 2012-12-23 kl 13:02

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå