Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

ÖSK skriver kontrakt med legendarens barnbarn: "Vill gå i min morfars fotspår"

Sillybloggen

Orvar Bergmark, som avled 2004, är en av Sveriges mest meriterade idrottsmän. Bergmark var landslagsman i både bandy och fotboll. 1958 var han med och vann VM-silver i Stockholm och samma år fick han ta emot Guldbollen. Han spelade för Roma, AIK och Byske – men den största delen av karriären tillbringades i Örebro SK.

Nu har Orvar Bergmarks barnbarn, Niclas Bergmark, skrivit på ett ungdomskontrakt med ÖSK. 16-åringen spelar i klubbens akademi och har nu ett avtal fram till 2021.

– Det känns bra att ha skrivit kontrakt med ÖSK. Det är ett steg närmare drömmen. Jag vill gå i min morfars fotspår, först slå igenom här i ÖSK och sen gå till en klubb utomlands. Mina styrkor som spelare är att jag har en bra blick för spelet och är stark defensivt, säger Niclas Bergmark till klubbens hemsida.

Sportchefen Magnus Sköldmark:

– Niclas har tagit en ordinarie plats i sin åldersgrupps landslag och har under det senaste året haft en fin utveckling. Han har ett efternamn som förpliktigar och har redan visat att han är på god väg att kunna gå i sin morfars fotspår. ÖSK Fotboll har en väldigt stark kull födda -02 och vi ser framemot att se fler spelare ta liknande steg som Niclas har gjort.

ANNONS
Publicerad 2018-09-13 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto