Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter i Belgien: AIK ute efter Buya Turay

Sillybloggen
Malmö FF - AIK
Malmö FF
AIK
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Värnamo - Halmstads BK
IFK Värnamo
Halmstads BK
STREAMA PÅ SÖNDAG
Djurgårdens IF - GAIS
Djurgårdens IF
GAIS
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - IFK Norrköping
BK Häcken
IFK Norrköping
STREAMA PÅ SÖNDAG
Hammarby IF - Västerås SK
Hammarby IF
Västerås SK
STREAMA PÅ MÅNDAG

I somras lämnade Mohamed Buya Turay, 23, Dalkurd för spel i Saint-Truiden i Belgien. Detta efter att anfallaren stått för nio mål på 13 matcher. Väl där har 23-åringen fått begränsat med speltid. Anfallarens agent Numukeh Tunkara berättade nyligen att det är aktuellt med en återkomst till allsvenskan.

– Allsvenskan? Det är absolut en bra nivå, i och med att han varit där tidigare och kan ligan så kan det vara ett bra alternativ. Men det är ännu tidigt och vi ska träffa hans klubb i Belgien först, sedan får vi se, sade han nyligen till FotbollDirekt.

Nu skriver voetbalnieuws.be att Buya Turay kan lämna Saint-Truiden i januari, och att AIK är intresserat av att plocka in honom.

AIK:s sportchef Björn Wesström säger så här till Fotbollskanalen om uppgifterna kring Mohamed Buya Turay:

– Det enda jag kan fascineras lite om är att media generellt gör ganska mycket jobb åt agenter just nu, kan jag konstatera. Man väljer att skriva om saker och ting som är långt ifrån bekräftade, vilket skapar en ganska konstig situation för oss klubbar där vi hamnar i ett läge där våra supportrar får en massa förväntningar och där allt under de förväntningarna blir vi som får stå till svars för och inte de som skriver om det. Det får du gärna citera mig på.

Annons

Ska jag tolka det som att det inte ligger något i att ni ska vara intresserade av honom?
– Du får tolka det som du vill, men det är i alla fall det jag slås av när jag läser de uppgifterna.

Det har även ryktats en hel del om Sead Haksabanovic och AIK denna vinter, där Expressen så sent som i dag skriver att Gnaget vill plocka in den förra Halmstad-mittfältaren från West Ham. Om det säger Wesström så här:

– Det är samma sak där. Generellt i en slags silly season-cirkus är man egentligen beredd att påstå vad som helst med skyddet av att man inte behöver stå för det sedan. Sedan huruvida vi är intresserade eller inte lär det visa sig i slutändan.

Publicerad 2019-01-06 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto