Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Celtic följer Atalanta-back - kan ersätta Lustig

Sillybloggen

Celtics svenske landslagsback Mikael Lustig har ett utgående kontrakt med den skotska storklubben, men med en option på förlängning. FotbollDirekt var första med att rapportera om AIK:s intresse för högerbacken och därefter bekräftade Lustig själv för Expressen att parterna haft kontakt. Nyligen bekräftade även AIK:s sportchef Björn Wesström att parterna just nu inte är nära varandra.

– Jag har ju erkänt med att jag har pratat med Mikael Lustig. Vi är inte så nära just nu. Är det nära så diskuterar man ju detaljer och planer och man pratar med tränaren och där är vi inte än. Vad han behöver bestämma sig för först och främst är om han ska vara kvar i Celtic eller inte och det förstår jag att de har ett jobb att göra, Celtic och han. När de sedan bestämt sig för den framtiden – då ska vi värdera hur vårt intresse ser ut. I den fasen är vi inte, men vi har kontakt, sa han i “Studio AIK”, som är ett program som produceras av AIK:s samarbetspartner SportLib. 

Nu rapporterar The Times att Celtic följer Atalantas belgiske högerback Timothy Castagne, 23, som en potentiell ersättare till Lustig i lagets försvarslinje. Enligt tidningen värderas backen till tio miljoner pund, drygt 130 miljoner kronor, men kan säljas för mindre än så, då han endast har kontrakt till sommaren 2020, men med en option på förlängning med ytterligare ett år med den italienska klubben.

ANNONS

Uppgifterna gör även gällande att Celtics förre tränare Brendan Rodgers ska ha velat värva högerbacken vid ett tidigare tillfälle och att om Castagne kommer in, så blir han troligtvis en ersättare till just Lustig.

Catsagne är den här säsongen noterad för 31 matcher i alla turneringar för Atalanta.

Publicerad 2019-04-29 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto