POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Hammarby uppges få miljonbelopp efter Aidoos flytt: "Extra klirr i kassan"

Ghananske mittbacken Joseph Aidoo, 23, anslöt under sommaren 2015 till Hammarby och lämnade efter två år föreningen för spel i belgiska klubben Genk. Efter två lyckade säsonger i Belgien, så stod det därefter under torsdagen klart att backen säljs vidare till Celta Vigo, vilket ger Hammarby pengar genom en vidareförsäljningsklausul.

Enligt Expressen är affären värd omkring 80 miljoner kronor, vilket i sin tur ger Hammarby omkring fyra miljoner kronor. Detta med anledning av att Hammarby, enligt tidningen, sålde backen för knappt 15 miljoner kronor till Genk och att klubben skrev in en vidareförsäljningsklausul på mellan sex och sju procent av summan som överstiger den nya summan för försäljningen till La Liga-klubben.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson säger så här om Bajens ekonomiska vinning:

– Det blir lite extra klirr i kassan, då vi givetvis hade en vidareförsäljning på Joseph. Det är inget man budgeterar med, men det är kul när det sker och framför allt kul för spelaren. Han var där i två år och studsar nu vidare. Då regnar det ner lite, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Jansson berättar däremot vidare att “Aidoo-pengarna” inte förändrar föreningens planer för sommarens transferfönster.

– Nu har det rent transfermässigt tickat in bra sista tiden, så vi jobbar inte på det sättet. Pengar som kommer in använder vi för att bygga upp ett eget kapital, samtidigt som vi investerar i verksamheten. De pengarna ändrar inga planer för sommarfönstret.

Aidoo gjorde totalt 27 framträdanden i allsvenskan.

Publicerad 2019-07-12 kl 15:05

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå