Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Förbundet bekräftar - Koeman har "Barcelona-klausul"

Tidigare nederländske storspelaren Ronald Koeman är sedan vintern 2018 förbundskapten för Nederländernas A-landslag. Detta för andra gången, då han även mellan 1997 och 1998 var assisterande förbundskapten i landslaget. Men ett anbud kan göra att han kan lämna – trots avtal över VM 2022.

Nederländska fotbollsförbundets fotbollschef Nico-Jan Hoogma bekräftar nu att Koeman har en “Barcelona-klausul” i sitt avtal som innebär att Koeman är fri att lämna sitt uppdrag som förbundskapten för att ta över just Barcelona. Därmed kan Barcelona, när som helst, köpa loss Koeman för en roll som ny huvudtränare, men Hoogma menar än dock att förbundet hoppas behålla Koeman under hela kontraktstiden.

ANNONS

– Jag hoppas att vi kan arbeta ihop länge, då jag tycker att det går väldigt bra. Ronald har samtidigt visat länge att han en dag skulle vilja bli Barcelona-tränare. Vi får se vad som händer. En framgång med “Oranje” kan säkert hjälpa honom, precis som att det hjälper oss. Jag hoppas att han fortsätter till och med VM i Qatar, säger Hoogma till Fox Sports enligt Goal.com.

Koeman tillhörde, som spelare, mellan 1989 och 1995 Barcelona. Nederländaren var under den sejouren med och vann bland annat fyra ligatitlar och en Champions League-titel. Därefter var han mellan 1998 och 2000 assisterande tränare i laget. Koeman har under senaste åren även, som tränare, basat över Everton, Southampton och Feyenoord.

Barcelona toppar just nu ligatabellen i La Liga, men samtidigt har tränaren Ernesto Valverde under en längre tid spekulerats sitta löst, främst med anledning av att laget under senaste åren misslyckats i Champions League.

Publicerad 2019-10-21 kl 08:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto