Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Tidigare Blåvitt-tränare kan ta över Gais

Sillybloggen

Gais undvek i år kval med minsta marginal, då Göteborgslaget slutade på tolfteplats, en placering över negativ kvalplats i superettan. Sedan en tid tillbaka har det spekulerats i och rapporterats kring vem eller vilka som kan ta över laget till nästa säsong, där bland annat Göteborgs-Posten rapporterat om att Patrik Ingelsten, som i år ledde laget med otillräcklig tränarutbildning, är en av kandidaterna. Även Alexander Axéns namn har varit uppe på tapeten, men ännu är inget klart.

Nu rapporterar GP att IFK Göteborgs förre assisterande tränare Magnus Edlund är en av kandidaterna för att ta över ett av två tränarjobb i Gais. Enligt tidningen är tränaren endast detaljer från att blir klar för klubben, men det är oklart om han blir huvudtränare eller assisterande tränare. Det beror, enligt GP, på vem den andre tränaren blir som går in i klubben.

GP uppger att varken Alexander Axén eller Patrik Ingelsten numera är aktuella som huvudtränare för klubben till nästa säsong.

Edlund var mellan hösten 2011 och fram till 2014 assisterande tränare under Mikael Stahres ledning i IFK Göteborg och likaså mellan 2015 och sommaren 2017 under Jörgen Lennartssons ledning i klubben. Han var därmed då bland annat med och vann svenska cupen två gånger – 2013 och 2015. Sedan 2017 är han nationell fotbollsutbildare på Svenska Fotbollförbundet.

Annons
Publicerad 2019-11-11 13:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto