Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Salzburg säljer ytterligare en anfallare - överens med PL-klubb om rekordförsäljning

Sillybloggen

Red Bull Salzburg imponerade stort i höstens Champions League och pressade regerande mästaren Liverpool samt Napoli om slutspelsplatserna. I slutändan blev laget trea i gruppen, men flera av klubbens spelare har lockat till sig intresse från andra lag.

Anfallaren Erling Braut Håland är hett villebråd för de flesta storklubbarna i Europa och klubben har redan sålt Takumi Minamino till Liverpool. Nu uppger Hamburger Morgenpost att ytterligare en spelare är på väg att lämna, i form av Hee-Chan Hwang.

Hwang, som spelat en säsong på lån i Hamburger SV, kommer enligt den tyska tidningen att skriva på för Wolverhampton Wanderers i januarifönstret. Den sydkoreanske anfallaren har det här året gjort 6 mål och sju assist i ligaspelet, samt tre mål och fem assist i Champions League, vilket gör att han kommer att komma med en prislapp på dryga 23 miljoner euro, cirka 240 miljoner kronor. Det skulle göra 23-åringen till klubbens dyraste försäljning någonsin, ett rekord som i dagsläget tillskrivs Sadio Manés flytt från den österrikiska klubben till engelska Southampton.

Annons

Hwang har förutom Salzburg och Hamburger även spelat i österriska Liefering samt sydkoreanska Pohang Steelers Youth. Han är även noterad för fyra mål på 32 landskamper för Sydkorea.

Publicerad 2019-12-27 16:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto