POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6d

Lokaltidningen: Eliasson lämnar Bristol i sommar om klubben missar uppflyttning

Niclas Eliassons fina säsong för Bristol City, som har gjort att han toppar assistligan i Championship, har gett eko runt om i Europa. Flera stora klubbar, bland de Celtic och Lazio, sägs vara intresserade av den svenske yttern, vars kontrakt går ut i sommar.

Klubben har dock en förlängningsoption som med allra största sannolikhet kommer att utnyttjas, men det innebär att det fortfarande bara är 18 månader kvar på kontraktet. Nu rapporterar Bristol Post att Eliasson sannolikt kommer att lämna klubben i sommar, om Bristol inte tar sig upp i Premier League. Klubben ska gärna vilja skriva ett långtidskontrakt med svensken, men än så länge har de inte kommit överens om ett nytt avtal och kontraktssituationen kan tvinga klubben att sälja honom i sommar så att den inte tvingas släppa honom gratis nästa sommar.

I en intervju med Fotbollskanalen i förra veckan pratade Eliasson om situationen:

– Jag vet att Bristol vill förlänga mitt kontrakt – och om det skulle finnas intresse från andra klubbar så får min agent ta hand om det. Han har bra koll på det. Det viktigaste för mig är att fortsätta leverera på planen och hjälpa Bristol att ta så bra resultat som möjligt, sa Eliasson och pekade ut ligan han helst flyttar till om han ska lämna:

– Premier League är såklart den största ligan. Speciellt när man har bott i England ett tag, förhoppningsvis kan vi ta oss upp med Bristol City.

Bristol City ligger för närvarande sjua, utanför uppflyttning – och playoffplats i Championship. Det är dock bara fem poäng upp till Leeds på uppflyttningsplats och klubben har samma poäng som Preston North End, som innehar den sista playoff-platsen i nuläget.

Publicerad 2020-02-10 kl 15:37

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå