Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Manchester United och PSG har kontaktat Messi

Sillybloggen

Barcelona har, enligt AP, bekräftat att Lionel Messi, 33, vill lämna klubben i sommar. Om så blir fallet är bara frågan var den argentinske världsstjärnan ska ta vägen härnäst i karriären.

Enligt Sport Witness, som hänvisar till flera katalanska medier, tror Barcelona att både Manchester United och Paris Saint-Germain haft kontakt med Messis personal redan innan stjärnans besked om att han vill lämna Barcelona. Detta då Messis agenter uppges ha granskat marknaden innan beskedet. Sport Witness skriver vidare att United och PSG därmed ses som de klubbar som främst skulle kunna tänka sig att göra upp om Messis underskrift.

Spanska tidningen Marca bollar i sin tur inte upp United som en tänkbar nästa adress för argentinaren, utan i stället Inter, Manchester Ciy och PSG. Samtidigt är det dock fortsatt oklart om det krävs en övergångssumma för Messis underskrift i sommar, då stjärnan fortsatt har kontrakt med Barcelona till sommaren 2021.

Annons

Marca uppgav tidigare under tisdagen att Messi kräver att få lösas ut från sitt kontrakt, då han enligt tidningen har en klausul som möjliggör att han kan lämna i slutet av varje säsong. Däremot måste den klausulen, enligt tidningen, normalt sett aktiveras senast i juni varje år, men med anledning av att förra säsongen blev uppskjuten till följd av coronakrisen, så innebär det möjligen att spelaren kan utnyttja klausulen ändå alternativt att det blir en rättslig process, då Messis egentliga utköpsklausul är på drygt 7,2 miljarder kronor.

Publicerad 2020-08-25 23:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto