POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Uppgifter: Serie A-klubb nära att köpa loss Gigovic för 37 miljoner

Helsingborgs IF:s talangfulle mittfältare Armin Gigovic, 18, har under en längre tid rapporterats vara aktuell för en flytt utomlands och till Italien. Redan i början av augusti kom Tuttomercatoweb med uppgifter om att HIF slutförhandlar med italienska Serie A-laget Genoa om en övergång och att Gigovic förväntas skriva på ett kontrakt över fyra eller fem år, samtidigt som övergångssumman förväntas landa på 30 miljoner kronor. HIF har även tidigare bekräftat att klubben diskuterar med olika klubbar, men har dock inte kommunicerat en bestämd prislapp på spelaren.

– Vi har inte satt en prislapp, då det sker diskussion inom föreningen om det blir en försäljning någon gång. Vi kräver som alltid skäligt betalt och det är oavsett vilken spelare det handlar om, sa chefsscouten Adil Kizil, i början av augusti, till Fotbollskanalen.

Nu uppger åter Tuttomercatoweb att Genoa är nära att köpa loss Gigovic från Skånelaget. För att bräda främsta utmanaren Anderlecht uppges även Serie A-klubben vara beredd att låta 18-åringen spela klart säsongen med HIF i allsvenskan. Sammanlagt uppges affären landa på 3,5 miljoner euro, drygt 37 miljoner kronor, precis som att ett femårskontrakt uppges ligga på bordet för talangen.

Gigovic är i år noterad för ett mål på 19 framträdanden i allsvenskan. Han gjorde i fjol allsvensk debut och kom totalt till spel i 14 allsvenska matcher 2019. Om Gigovic flyttar till Genoa, så blir han lagkamrat med landsmannen Joel Asoro, som nyligen anslöt till den italienska klubben.

Publicerad 2020-09-30 kl 08:34

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto