Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Tysk klubb kan köpa loss tidigare Peking-mittfältare

Sillybloggen

Tidigare Halmstads BK- och IFK Norrköping-mittfältaren Eric Smith, 24, lämnade i januari belgiska laget Gent för spel i tyska andraligalaget St. Pauli på lån resten av säsongen. Den tyska klubben har även en köpoption inskriven i överenskommelsen, som kan utnyttjas i sommar. Tyska tidningen Bild har tidigare rapporterat att köpoptionen är på 600 000 euro, drygt sex miljoner svenska kronor.

Nu uppger både Kicker och Bild att St. Pauli kan komma att utlösa utköpsklausulen i sommar, då Smith hittills imponerat i klubben med spel från start i de fyra senaste matcherna, vilket resulterat i fyra raka segrar.

– Ju snarare vi har sportslig klarhet, desto snabbare kan vi börja planera för nästa säsong. Då kommer vi att ta oss en rejäl funderare om Eric stannar. Vi är glada att den möjligheten finns, säger sportchefen Andreas Bornemann till tyska tidningen Bild.

Smith lämnade under sommaren 2018 IFK Norrköping för spel i Gent och har kontrakt med den belgiska klubben till sommaren 2022. Han har dock fått knapp speltid under sin tid i klubben, och har i stället blivit utlånad till Norrköping, Tromsø och nu alltså även till St. Pauli.

Annons
Publicerad 2021-02-25 08:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto