Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barças underbarn kunde hamnat i City

Sillybloggen

Innermittfältaren Ilaix Moriba, född 2003, kom till FC Barcelonas berömda akademi La Masia redan som sjuåring. I januari 2021 fick han göra sin A-lagsdebut för klubben och den 6 mars kom första A-lagsmålet mot Osasuna. Moriba fick även göra ett kortare inhopp i Champions League-matchen mot PSG i onsdags.

Karriären kunde dock tagit en annan vändning för Moriba. 2019 var han nära en övergång till Manchester City, men då gick hans pappa in och stoppade flytten.

-Med Barça gick förhandlingarna (om det första proffskontraktet) inte framåt. Vi träffade Txiki Begiristain (Citys sportdirektör) och han förklarade hela sitt projekt för oss. Ett par veckor senare hade vi biljetterna för att resa till Manchester och skriva på kontraktet. Men jag avbokade biljetterna samma morgon som vi skulle åka dit, berättar pappa Mamady Kourouma för spanska SPORT, enligt Goal.com.

Han fortsätter:

-Hans vänner var borta. Om han stannade, var det bevis på att Barça satsade på sina unga spelare. Vi lyckades nå en överenskommelse där alla kom ut som vinnare.

Annons

Moriba, som har jämförts med Paul Pogba och Yaya Touré, har ett kontrakt med Barcelona till sommaren 2022. Han är född i Guinea men har valt att representera de spanska ungdomslandslagen.

Publicerad 2021-03-14 13:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto