Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sancho till United - då får City (!) över 100 miljoner

Sillybloggen

Jadon Sancho uppges så gott som klar för Manchester United. Flera stora och trovärdiga internationella medier rapporterade under onsdagskvällen att United och Borussia Dortmund är överens om en övergång som uppges kosta United uppemot 95 miljoner euro, över 100 miljoner kronor, inklusive klausuler.

Men det är inte bara Borussia Dortmund som cashar in på övergången. Manchester Uniteds stora rival Manchester City kommer även de att få in en stor summa pengar om övergången går igenom.

Anledningen är att Dortmund värvade Sancho från Manchester City sommaren 2017, och City förhandlade då in en vidareförsäljningsklausul på 15 procent. Det skulle i sådana fall innebära att City kommer att få runt tio miljoner pund, nästan 120 miljoner kronor, om övergångssumman ligger runt de summor som rapporterats. Det uppger goal.com.

Vidare skriver goal.com att City kan komma att använda pengarna för att delvis finansiera en stor affär i sommarens övergångsfönster, då man kopplats ihop med både Aston Villas Jack Grealish och Tottenham Hotspurs Harry Kane.

Annons
Publicerad 2021-06-30 23:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto