Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Di Marzio: Chelsea har tagit kontakt för Osimhen-värvning

Sillybloggen

Victor Osimhen uppges vara ett hett namn på transfermarknaden i sommar.

The Athletic har rapporterat att nigerianen är favorit till att ersätta Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain, och en lokaltidning i Neapel, Il Mattino, har vidare rapporterat att 25-åringen är nära en flytt till den franska huvudstaden.

Men nu kan det komma en vändning.

Sent under lördagen rapporterar den italienske transfergurun Gianluca Di Marzio att Chelsea har tagit en första kontakt med Napoli kring att värva Osimhen.

Londonklubben ska enligt uppgifterna vilja betala runt 80 till 90 miljoner euro (931 miljoner-1,04 miljarder kronor) plus Romelu Lukaku och en akademispelare för Osimhen. Vilken ungdomsspelare framgår inte av uppgifterna.

Annons

Det hade inte varit första gången som Chelsea lägger miljardbelopp på en spelare. “The Blues” betalade 123 miljoner euro (1,43 miljarder kronor) för Enzo Fernández, 133 miljoner euro (1,55 miljarder kronor) för Moisés Caicedo och 89 miljoner euro (1,03 miljarder kronor) för Michajlo Mudryk.

Lukaku är i nuläget på lån hos Napolis rival Roma, men mycket tyder på att Roma vare sig vill eller kommer ha råd att knyta till sig belgaren permanent. Samtidigt ska Napolis nya sportchef, Giovanni Manna, vara ett stort fan av Lukaku och velat värva 30-åringen när Manna jobbade hos Juventus.

Dessutom är spelarnas viljor i dagsläget oklart. Di Marzio menar att Chelseas kontakt var för att förstå möjligheterna för en eventuell övergång, där mycket även kommer bero på viljan från Napolis nya tränare som ska anställas i sommar.

Annons

I skrivande stund menar Di Marzio att Stefano Pioli (Milan), Vincenzo Italiano (Fiorentina), Antonio Conte (klubblös) och Gian Piero Gasperini (Atalanta) är de hetaste kandidaterna för jobbet,

Osimhen har stått för 16 mål och fyra assist på 29 framträdanden den här säsongen. Lukaku, i sin tur, har stått för 19 mål och fyra assist på 43 framträdanden.

Publicerad 2024-05-05 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto