Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Toppklubb visar intresse för Linnér

3v

Tidigare AIK-målvakten Oscar Linnér, till vardags i tyska Bundesliga-laget Arminia Bielefeld, har inte fått spela en enda tävlingsmatch sedan flytten till Tyskland under vintern 2020. I stället har han varit andremålvakt bakom lagets hyllade förstemålvakt Stefan Ortega.

Nu rapporterar Aftonbladet att Arminia Bielefeld vill behålla Linnér, men kan tänka sig att låna ut den 24-årige svensken för att målvakten ska fortsätta sin utveckling. Enligt tidningen är målvakten högaktuell för att bli utlånad till en norsk toppklubb framöver.

I början av juni öppnade Linnér, i en intervju med Fotbollskanalen, för att lämna Arminia Bielefeld på lån eller permanent i sommar. Detta om han inte får vara förstemålvakt i klubben nästa säsong.

ANNONS

– Jag är öppen för båda delarna och jag vet att det finns bra intresse och klubbar som har fortsatt följa mig sedan tidigare. Alla ser logiken i varför det blivit som det blivit med att jag suttit på bänken. Det är för att jag har haft en målvakt framför mig, som spelat på en nivå som gjort att han varit ohotad. När de lägger ihop ett plus ett ser de kanske chansen att få en riktigt bra målvakt i form av mig till ett bra pris eller genom ett lån. Det finns en bra målvakt som står på “stand by”, redo att rycka ut och spela. Det vet många klubbar om och jag hoppas att det ska leda någonstans, sa Linnér då.

Linnér sa även att han helst vill spela i en bra liga ute i Europa.

– Min ambition är att spela i någon av de bästa ligorna och jag vill även räkna in 2. Bundesliga som en toppliga med tanke på vilket sjukt startfält det kommer vara där nästa säsong med Hamburg, Schalke, Bremen, Fortuna Düsseldorf och Hannover. Det är en liga med storklubbar, så antingen den ligan eller någon av toppligorna är min ambition, sa han och fortsatte:

ANNONS

– Jag känner att jag absolut är tillräckligt bra för det efter den här perioden i Bielefeld och sedan kommer man aldrig få att man är ohotad nummer ett. Jag kommer få förbereda mig på en konkurrenssituation om jag hamnar någon annanstans, men då lär den vara betydligt rimligare än den jag har haft i år. Min ambition är en toppliga, då jag känner att jag är tillräckligt bra för det.

Linnér har kontrakt med Arminia Bielefeld till sommaren 2023. Den tyska klubben slutade i år på 15:e-plats i Bundesliga. Laget var nykomling under den gångna säsongen.

Publicerad 2021-07-06 kl 22:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto