Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Van Gaal på väg att efterträda De Boer

Sillybloggen

Nederländerna imponerade i EM:s gruppspel och tog sig enkelt vidare till slutspel i turneringen. Men där åkte laget ut direkt efter skrällförlust mot Tjeckien.

Efter fiaskot lämnade också förbundskapten Frank De Boer sitt uppdrag.

– I väntan på utvärderingen har jag beslutat mig för att inte fortsätta som förbundskapten. Vi har inte uppnått vårt mål. När jag blev uppmanad att bli förbundskapten 2020 tyckte jag att det var en ära och en utmaning, men nu ökar trycket och det är inte en hälsosam situation för mig och inte heller för truppen inför fortsättningen i VM-kvalet, sa han i en kommentar på förbundets hemsida.  

Vem som nu kommer ta över som nederländsk förbundskapten? Louis Van Gaal, rapporterar nederländska medier, bland annat Algemeen Dagblad, som skriver att det nederländska förbundet ska inleda samtal med 69-åringen.

Annons

Van Gaal var nederländsk förbundskapten mellan 2012 och 2014 innan han tog över som manager i Manchester United, en klubb som Van Gaal lämnade 2016. Sedan dess har 69-åringen varit utan uppdrag, men nu kan han alltså vara på väg att åter igen leda det nederländska landslaget.

Publicerad 2021-07-08 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto